NASLJEDNIK ZDENKA ĆOSIĆA Predrag Čović kandidat za predsjednika Vlade ŽZH

Vlada ŽZH zgrada
Bild.ba

Na sjednici Gradskog odbora HDZ-a BiH koja je održana u petak, 17. veljače u Širokom Brijegu, svih 30 članova podržalo je Predraga Čovića kao kandidata ovog odbora za predsjednika nove županijske vlade.

Predrag Čović je kandidat Gradskog odbora, na sjednici su bili svi članovi, predložen je i potvrđen je jednoglasno, rekao je Ivan Damjanović, član Gradskog odbora HDZ-a BiH i zastupnik u Skupštini Županije Zapadno hercegovačke za Bild.ba.

Podsjetimo, Zdenko Ćosić je nakon 13 godina napustio poziciju predsjednika vlade ŽZH i preuzeo funkciju u hrvatskom klubu u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH.

Nakon njegovog odlaska iz ove stolice, postavilo se pitanje koga će širokobriješki HDZ predložiti za predsjednika Vlade.

Inače, u ovoj županiji je svojevrsni gentlementski dogovor da predsjednik županijske vlade bude izabran na prijedlog HDZ-a BiH u Širokom Brijegu. Prije nekog vremena se pojavila priča o više kandidata ovog odbora za kandidata za predsjednika vlade, međutim, na kraju se došlo do jednog kandidata, a to je Predrag Čović, a što je Bild.ba sinoć najavio.