NAKON FORMIRANJA VLADE Prvo obraćanje nove premijerke Vlade HNŽ Marije Buhač

Marija Buhač
Hercegovina.info

Hercegovačko-neretvanska županija nakon devet godina konačno je dobila novu Vladu. Istu će činiti HDZ BiH, SDP i SDA. Po prvi put HNŽ će na premijerskom mjestu imati ženu, a to je Marija Buhač (HDZ BiH). Nakon formiranja Vlade, Buhač se obratila medijima i javnosti.

"Hercegovačko-neretvanska županija je nakon osam godina dobila novu Vladu na čelu sa mnom. Po prvi puta u povijesti ove županije je žena na čelu Vlade. Moj tim je u prosjeku starosti 40 godina i smatram da ćemo mi donijeti jedan novi pristup, novu viziju i novu energiju u radu ove Vlade. Svoj rad temeljit ćemo na strateškom planiranju i strateškom izvršavanju naših aktivnosti, a na načelima transparentnosti, dostupnosti i otvorenosti", istaknula je Buhač.

Ključni fokus je na dvije djelatnosti.

"U izloženim programskim smjernicama ste mogli vidjeti da je naš ključni fokus na dva temeljna pravca, a to su razvoj gospodarstva, temeljen na dvije strateški prepoznate djelatnosti, a to su turizam i poljoprivreda, kao i razvoj obrta u smislu samozapošljavanja mladih ljudi i deficitarnih zanimanja", dodala je.

Lakši život za žitelje

"Pored toga, ono što želimo je donijeti set socioekonomskih i demografskih mjera koje će olakšati život našim žiteljima, a posebice onim najugroženijim kategorijama stanovništva, mladim ljudima i mladim obiteljima s djecom".

Buhač je istaknula kako Vlada kasni.

"Sada smo u studenom, morat ćemo raditi brzo, efikasno, odgovorno i proaktivno kako bismo ispunili sve ciljeve i donijeli sve proračunske dokumente, kako Županije tako i zavoda i na kraju kako bi naši žitelji što brže osjetili, odnosno doživjeli učinak našeg rada".

Kroz tri godine potrebno je primjeniti sve mjere.

"Do sada smo već trebali imati sve planske dokumente ove županije gotove, rebalans i nacrt Proračuna po zakonu o proračunima. Nažalost, mi smo na samom početku. Želimo odmah pristupiti analizi zatečenog stanja u Županiji, izradi rebalansa koji je prioritet i u njemu izgraditi sve mjere o kojima govorimo. Nadam se da će proračunska sredstva dopustiti primjenu što većeg broja mjera. Pred nama je razdoblje od tri godine i mislim da u njemu možemo sve ispuniti", zaključila je nova premijerka Vlade HNŽ Maeija Buhač.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.