Na suđenju UDBA-škim egzekutorima

Ivan Grujić, biskup dr.sc. Mili Bogović, bivši pukovnik Udbe, UDBA, zaštita komunističkih zločinaca, Komisije za istraživanje žrtava rata i poraća, Petar Penava, Josip Perković, Zdravko Mustač, UDBA, Stjepan Đureković, Josip Perković, Ante Nobilo, slučaj Đureković, Stjepan Đureković, Suđenja Perkoviću i Mustaču , Zdravko Mustač, Suđenja Perkoviću i Mustaču , udbaši, udbašija, UDBA, slučaj Đureković, anto nobilo, Suđenja Perkoviću i Mustaču , opstrukcija suđenja, predmet protiv Vinka Sindičića, Suđenja Perkoviću i Mustaču , Zdravko Mustač, DORH, Suđenja Perkoviću i Mustaču , Stjepan Đureković, Josip Perković, Suđenja Perkoviću i Mustaču , Zdravko Mustač, UDBA, udbašija, Suđenja Perkoviću i Mustaču , slučaj Đureković, Suđenja Perkoviću i Mustaču , Zdravko Mustač,  Ivan Krmpotić, Josip Perković, Suđenja Perkoviću i Mustaču , slučaj Đureković, Stjepan Đureković, Vanja Špiljak, suđenje, Josip Perković, Suđenja Perkoviću i Mustaču , UDBA,

Iako je jučer održano zadnje ročište u slučaju Ivana Krmpotića, svjedoka na suđenju UDBA-škim egzekutorima u Muenchenu Zdravku Mustaču i Josipu Perkoviću, već danas ujutro stigla je prvostupanjska presuda Općinskog kaznenog suda u Zagrebu. Za navodno falsificiranje aneksa kupoprodajnog ugovora potpisanog prije 21 godinu Ivan Krmpotić osuđen je na šest mjeseci zatvora, javlja direktno.hr

Skandalozna presuda sutkinje Maje Štampar Stipić, kako ocjenjuje obitelj Ivana Krmpotića, za predmet koji se nalazi u apsolutnoj zastari i koji je Ivan Krmpotić već dobio na Općinskom sudu u Zagrebu, šturo objašnjava kako je okrivljenik falsificirao potpis na aneks kupoprodajnog ugovora za kupnju poslovnog prostora od 38 m2 u Zagrebu.

I sve to ne bi bilo sporno, napominju, da se u istom spisu nalazi mišljenje sudskog grafologa koji je utvrdio kako falsificiran potpis nije potpisao Ivan Krmpotić! Naime, vještak je vještačio i njegov potpis i utvrdio kako on nije osoba koja je potpisala aneks ugovora.

Prvostupanjska presuda tim je skandaloznija ako se prisjetimo kako je Ivan Krmpotić poziv na Općinski kazneni sud u Zagrebu dobio dva dana nakon službenog poziva na svjedočenje u Muenchen protiv Zdravka Mustača i Josipa Perkovića.

Obitelj Ivana Krmpotića je zgrožena, a kratku izjavu za direktno.hr dala je njegova starija kćer.

"Tata je u prošloj državi bio u zatvoru 2 godine i 9 mjeseci i ja sam mu rekla da je najbolje da to isto ‘odradi' i za ovu, navodno hrvatsku državu i ode u zatvor i uopće se ne žali na ovu presudu. Pozivam sve europarlamentarne zastupnike da se konačno pokrenu i zatraže monitoring Hrvatskoj nad pravosuđem. Ovo je skandalozno!", u šoku nam je ispričala Gabrijela Krmpotić-Kos, koja dugi niz godina doživljava mobbing na svom radnom mjestu u KIC-u.

Razlog ove presude je, kako nam objašnjava njegova kćer, potvrda da je Ivan Krmpotić falsifikator, pa bi onda dokumentacija koju posjeduje za ubojstvo obitelji Ševo u Italiji a koju je potpisao otac Ive Josipovića Ante, bila izuzeta iz istrage.

Slično je za očekivati i da će se dogoditi na suđenju u Muenchenu, odnosno da će ovu presudu iskoristiti Anto Nobilo kako bi Ivana Krmpotića prikazao kao falsifikatora.