Mladen Ivanković Lijanović: Građani BiH, slijedi nam katastrofa kad Hrvatska uđe u EU

Predsjednik Ivanković Lijanović, ovu tematiku je naglasio i u ponedjeljak prilikom posjete Bruxellesu, gdje je sudjelovao u radu prijateljskih parlamentarnih skupina Bosne i Hercegovine i Europske unije kada je zatražio pomoć kolega iz EU, obzirom da je izostala adekvatna akcija Vijeća ministara BiH koje nije učinilo ništa iako ima obvezu da izradi jasnu mapu puta za BiH u ovoj oblasti.

„Republika Hrvatska za godinu i pol dana ulazi u Europsku uniju a od 01.01.2013. godine počinje primjenjivati regulativu Europske unije. Kada je u pitanu naš izvoz u Republiku Hrvatsku, u Bosni i Hercegovini će nastati veliki problemi jer Bosna i Hecegovina neće moći izvoziti svoje proizvode, pogotovo biljnog i životinjskog porijekla.

Bosna i Hercegovina danas izveze samo 40 milijuna litara mlijeka u Hrvatsku i nakon njenog ulaska u EU, to neće moći činiti. Šta će se tada dogoditi sa našom poljoprivredom? Naše građane očekuje još veće dužničko ropstvo, siromaštvo i ovisnost o uvozu", zaključio je Mladen Ivanković Lijanović.