Mladen Ivanković Lijanović: Foteljaši krivi i za katastrofalan međunarodni rejting BiH

Snažna i jedinstvena država Bosna i Hercegovina sa sva tri konstitutivna naroda i građanima koji se izjašnjavaju kao ostali, to je naš zajednički cilj.

Nažalost, ponovljene su nam i činjenice koje svi mi u Bosni i Hercegovini vrlo dobro znamo, da su pojedinci još uvijek pod utjecajem pogubnih i ne ostvarivih političkih ideja što su zasnovane na daljnjim podjelama iza kojih se skrivaju bolesne foteljaške ambicije tih istih pojedinaca. Njih ne zanima briga za boljitak građana koje svih ovih godina lažu i koje guraju u ponor.

Boljitak građana Bosne i Hercegovine, budućnost mladih, smanjenje gladi, siromaštva, put ka EU integracijama i izbavljanje iz dužničkog ropstva, već trinaest mjeseci ovisi o ljudima kojima je u interesu daljnja razgradnja našeg društva i profitiranje na međuetničkom konfliktu." Rekao je predsjednik Narodne stranke Radom za boljitak, Mladen Ivanković Lijanović povodom posljednjeg obraćanja Valentina Incka Vijeću sigurnosti UN-a.

„Sva nastojanja za prekrajanje teritorija u BiH, retorika koja razgrađuje BiH i koja pospješuje strah i nesigurnost među građanima, od strane te iste međunarodne zajednice, već davno je morala biti kažnjena na neki način. Građani Bosne i Hercegovine zaslužuju zemlju u kojoj će biti uspostavljena vladavina prava, u kojoj će socijalna osjetljivost i otvaranje novih radnih mjesta biti uvijek na prvom mjestu svim političkim subjektima i to uz međuetničku suradnju i uvažavanje koje na ovim prostorima, a i u regionu nemaju alternativu. Neka i ovaj izvještaj bude poticaj odgovornim političarima u zemlji da se čim prije uspostave vlast na nivou BiH. Odgovorni su, kako za loše stanje građana, tako i za katastrofalnu međunarodnu reputaciju. Ti i takvi se kockaju sa međunarodnim ugledom koji je naša država teško sticala svih ovih posljeratnih godina. Taj katastrofalni međunarodni rejting će imati dalekosežno loše posljedice, kako za gospodarstvo, tako i za društvo u cjelini", dodao je predsjednik Mladen Ivanković Lijanović.