MILANOVIĆEV SIN POSTAO NOVINAR Zaposlio se kod dobrog očevog prijatelja

Zoran Milanovic
Pixsell

Sin novoga hrvatskog predsjednika Ante Jakov Milanović odlučio je napraviti predah od studija prava u Nizozemskoj i okušati se na splitskoj televiziji Jadran, gdje od siječnja honorarno radi kao dopisnik iz Zagreba, piše Slobodna Dalmacija.

Vlasnik TV Jadrana je splitski poduzetnik Stipe Latković, inače poslovni partner Zorana Milanovića. Na jednom od sučeljavanja Milanović se pohvalio da je pružao konzultantske usluge i tvrtki iz Šestanovca koja se bavi proizvodnjom obuće.

Milanovićev glasnogovornik demantira da je novi predsjednik bio kod Latkovića

Riječ je upravo o Latkovićevoj "Splićanka – Obući", koja stoji iza poznatog brenda medicinske obuće Dr. Luigi.

U široj javnosti Latković se spominjao zbog bespravne gradnje kod Omiša.

Kako piše Slobodna, pojavile su se i informacije da je kod njega u Vruji u posjetu svojedobno bio i sam Milanović, no njegov glasnogovornik Nikola Jelić je to demantirao.

“Milanović nikada nije boravio tamo. On poznaje Latkovića, ali tamo nikada nije boravio. Iako u to doba nije bio dužnosnik, na takve je stvari uvijek pazio”, kazao im je Jelić.

Latković: Ljetos je bio kod mene

Latković se ubrzo javio oko tog demantija i poručio kako je Milanović i ovog ljeta bio kod njega doma.

“Zoran je ljetos bio kod mene na Vruji, tamo smo ručali, a nakon toga sam ga poveo u obilazak”, rekao je Slobodnoj.

Rekao je i kako Milanović nikada na Vruji nije spavao, ali jest u obližnjem Pisku. “Kad dođe do nas, spava u Pisku, kod mene doma”, dodao je i rekao kako se s Milanovićem zbližio tijekom intenzivne poslovne suradnje te kako ga nije poznavao dok je bio premijer.

Kaže da su imali ugovor o konzaltingu

Otkrio je i kako su imali ugovor o konzaltingu.

“S njegovom sam tvrtkom imao ugovor o konzaltingu. Milanović mi je dosta pomogao kada sam otvarao firme diljem svijeta”, rekao je i dodao kako su surađivali na otvaranjima desetak podružnica.

“S Milanovićem sam surađivao na otvaranju desetak podružnica moje firme po centralnoj Aziji, no nije mi jasno zašto vas to toliko zanima. Uostalom, i Ivo Josipović mi je svojevremeno bio pomogao da se proširim na Azerbajdžan, pa me zbog toga nitko nije zvao”, dodao je,

Kada su mu novinari rekli kako je zanimanje za poslove izabranog predsjednika od javnog interesa, prekinuo je razgovor.

“Čekajte, neće valjda sve ovo što sam vam rekao i napisati?! Pored svega što se u državi događa vi ćete o ovome pisati”, rekao je i prekinuo razgovor.