MILANOVIĆ Izetbegovićeva supruga je specijalizirala u Zagrebu 90-ih, a sada nas nazivaju UZP-om

MILANOVIĆ Izetbegovićeva supruga je specijalizirala u Zagrebu 90-ih, a sada nas nazivaju UZP-om
Goran Mahkek/CROPIX

Predsjednik Republike Hrvatske, Zoran Milanović, održao je danas na Pantovčaku konferenciju za medije, gdje je govorio o odnosima njega i hrvatskog premijera Andreja Plenkovića, koji u posljednje vrijeme nikako nisu dobri.

Između ostalog Milanović se dotakao njihove suradnje, koja i baš najbolja, po pitanju mnogih stvari, kao i odnosa s političkim predstavnicima iz BiH. 

"Kada govorimo o suradnji, evo vam nekoliko primjera. Ja pokušavam doprinijeti rješavanju mizerne situacije u kojoj se nalaze Hrvati u Bosni i Hercegovini i tu računam na srčanu pomoć gospodina Plenkovića. Ja pozovem gospodina Dodika, koji je u Zagreb dolazio i ranije, i o tome obavijestim predsjednika Vlade danima prije. Na dan dolaska gospodina Dodika, zove me upravo Dodik i kaže da ga je nazvao Plenković da dođe i kod njega, a meni to ne javi. Dodik me pita da li da ide kod Plenkovića. Rekao sam mu da ide obavezno jer to je hrvatski premijer i to tako prođe", rekao je Milanović te dodao.

"Dignu se galamdžije iz Sarajeva, predsjednik SDA sin puno talentiranijeg oca, čija je supruga 1992. i 1993. ovdje u Zagrebu specijalizirala, ne u Istanbulu nego u Zagrebu, a sad nas nazivaju "udruženim zločinačkim poduhvatom" i kaže da neće razgovarati sa mnom. Ja imam druge sugovornike, danas sam razgovarao s dva predsjednika. Ja želim razgovarati s vođom bh. bošnjaka po pitanjima koja moramo riješiti i koja nas muče. Međutim gospodin Plenković nema problem da tog istog gospodina, koji se razmeće i hvali da će mi uskratiti svoje društvo, za što me baš briga, primi u Zagrebu usprkos svemu. O tome preko nekog savjetnika obavijesti moj ured petnaest minuta prije početka sastanka. Je li to suradnja?", upitao se Milanović pred novinarima.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.