Lijanovići prijete prosvjedima ukoliko se vlast ne formira do kraja veljače

...oko implementacije izbornih rezultata i formiranja vlasti, budući da je prošlo četiri mjeseca, a vlast na državnoj razini kao ni u Federaciji BiH nije formirana.

Predsjednik NSRzB-a Mladen Ivanković Lijanović kazao je da je predsjedništvo ove stranke danas održalo izvanrednu sjednicu, na kojoj je zaključeno da potpisnice Platforme (Socijaldemokratska partija BiH, Stranka demokratske akcije, Hrvatska stranka prava BiH i NSRzB) čvrsto stoje iza principa iskazanih u njoj.

Najavio je da će ova stranka ako se do kraja veljače ne formira vlast zbog foteljskih apetita i interesa pojedinaca, radikalnim metodama braniti interese i volju 500.000 birača stranaka potpisnica Platforme.

"Pokrenut ćemo inicijativu unutar potpisnica Platforme za realizaciju radikalnijih mjera, ali ne isključujemo javne prosvjede", dodao je Ivanković Lijanović.

On smatra da je najveća kočnica u implementaciji izbornih rezultata Hrvatska demokratska zajednica BiH i Hrvatska demokratska zajednica 1990, koje koče održavanje i sazivanje županijskih skupština u četiri županije u kojima su dobile povjerenje birača.

"Kada se ovi izbori završe, tj. kada budu izabrani delegati u domove naroda, dva HDZ-a će vidjeti da su gubitnici ovih izbora. Upravo je to razlog zbog čega se ne žele suočiti s implementacijom izbornih rezultata", pojašnjava Ivanković Lijanović.

Na sjednici stranačkog predsjedništva također je odlučeno da se pozovu predstavnici nevladinog sektora kako bi oni svojim djelovanjem i pritiskom ustrajali u zahtjevu za formiranje vlasti.
(fena)