Lijanović: Naša stranačka načela odgovaraju svima u BiH

Mladen Ivanković - Lijanović

Nama je Bosna i Hercegovina rodna gruda, kakva god da je, a multietničnost je naše ogromno bogatstvo. Međuetnička suradnja i međuetničko uvažavanje principi su po kojima želimo graditi ovu zemlju, u kojoj će svaki pojedinac biti odgovoran za svoje postupke.

Ovoj zemlji pod hitno treba konsenzus oko iznalaženja načina za smanjenje nezaposlenosti i stvaranja novih radnih mjesta, a to je moguće promjenom poreznih i poticajnih politika, kojima će biti moguće puniti budžete za veća izdvajanja umirovljenicima, invalidima ili socijalno ugroženima. Mi smatramo da se ove teme moraju zamijeniti temama o lažnoj ugroženosti jednih od drugih , " rekao je predsjednik Narodne stranke Radom za boljitak Mladen Ivanković Lijanović danas u Sarajevu prilikom prezentiranja programskih načela Narodne stranke Radom za boljitak u okviru učešća u projektu „Politička transformacija, State Buliding i rješavanje sukoba" profesorice Julie A George sa Queens College, City University of New York.

            Projekt i studija koju provodi profesorica Julie A George govore o izgradnji države i politike u društvima koja su doživjela etničke secesije.

„ U ovoj zemlji što prije mora biti promijenjen odnos prema radu, prema onima koji stvaraju novu vrijednost uz što snažniju izgradnju državnih institucija," dodao je predsjednik Mladen Ivanković Lijanović.