Lijanović: 500 000 nezaposlenih ne mogu više čekati

Tom prilikom, Ivanković je naglasio:

„Država Bosna i Hercegovina već dvadeset godina nije dala odgovore vezane probleme nezaposlenosti. Mi u Narodnoj stranci Radom za boljitak smatramo da vlade i parlamenti svojim građanima treba da osiguraju ambijent u kojem će oni biti u prilici da adekvatno žive od svoga rada.

Nadam se da će stranke potpisnice Platforme u naredne četiri godine uspješno dati odgovore na ta pitanja jer smo se okupili oko principa, konkretnih planova i ciljeva. To prije svega podrazumijevaju zaštitne i poticajne mjere za naše gospodarstvo. U ovoj zemlji neophodno je porezno rasteretiti rad, a opteretiti luksuz. Također, veoma je bitno na adekvatan način zaštititi domaću proizvodnju i što više poticati poljoprivredu".

Činjenice govore da u Bosni i Hercegovini već godinama broj registriranih nezaposlenih osoba ne pada ispod 500 000, uprkos nastojanju 155 različitih javnih službi, ustanova i institucija koje se bave zapošljavanjem. Zbog toga, Narodna stranka Radom za boljitak želi iskoristiti svaku priliku kako bi dijalogom i uvažavanjem predloženih mjera svih raspoloživih faktora uskladila svoja nastojanja i na najbolji način ovu problematiku pokrenula sa mrtve točke.