Legitimnu i pravednu težnju Hrvata FTV predstavlja zločinačkom: Kako je Bakir sinoć "razvalio fašiste"?

Sinoćnje izdanje „60 minuta" Federalne televizije" kroz prilog o obilježavanju 19. obljetnice Hrvatske republike Herceg Bosne, pokazala je vrh zapjenjene, patološke mržnje prema pravednim težnjama cijelog jednog konstitutivnog i suverenog naroda-da se njegova pozicija u institucionalnom i teritorijalnom pogledu izjednači s druga dva naroda u BiH- formuliranim u zahtjevu za uspostavu federalne jedinice s hrvatskom većinom.

Taj legitimni zahtjev dviju najjačih hrvatskih i bosanskohercegovačkih političkih stranaka, HDZ BiH i HDZ 1990. koje predstavljaju preko 90 posto volje hrvatskog biračkog tijela, i čiji su čelnici jasno rekli kako će težiti svoj politički cilj ostvariti na institucionalan način, u pregovorima o ustavnim promjenama s izabranim predstavnicima druga dva naroda- Bakir Hadžiomerović i njegova ekipa nastojali su do kraja diskreditirati tezom kako eto „u Mostaru oživljava zločinačka paradaržava Herceg Bosna", čiji je smisao postojanja, po Bakiru, bio „osnivanje koncentracijskih logora za Bošnjake".

U maniru nacrnjeg ratnog huškanja, Bakir je tezom kako uskrsava „zločinačka tvorevina" strašio Bošnjake i nastojao u njima proizvesti mržnju prema hrvatskom narodu, hrvatskim strankama, njihovim liderima, prema... samo što nije rekao ustašama, na jednak način kako su svojevremeno Miloševićevi mediji prikazivali demokratski izabranu vlast u Hrvatskoj i težnje Hrvatske za samostalnošću.

Nakon pristranog izvještaja s obljetnice Herceg Bosne, gdje je u prvom planu bio Ljubo Ćesić, kojeg je Bakirova ekipa, između stotina uglednika iz političkog, znanstvenog, kulturnog života, uspjela pronaći i zabilježiti njegovo lupetanje, uslijedio je prilog Zvonimira Jukića iz 2004. o „zločinačkom pothvatu i suđenju čelnicima zločinačke tvorevine u Haagu", kako bi se dokazima potkrijepila zločinačka bit Herceg Bosne , koja eto opet uskrsava u Mostaru,

Nitko ne negira da su i pripadnici HVO-a činili zločine, što treba nedvojbeno osuditi, zbog čega su neki već procesuirani, a neki se procesuiraju, ali zar više zločina nad Hrvatima nisu činili pripadnici Armije BiH, ( ili su to možda bili incidenti) i više logore za Hrvate otvarala Republika BiH, pa je Bakir i Zvone ne nazvaše zločinačkom paradržavom, iako je njezina vojska zločine činila, a u njezinim institucijama nije bilo legitimnih predstavnika nebošnjaka. Herceg Bosna, je bila ratni entitet hrvatskog naroda u BiH, jednako kako što je to bila Republika BiH, od travnja 1992. Oba ova entiteta osim što su njihove vojske ratovale, organizirale su život i u drugim područjima, od financijskog sustava, gospodarstva, prometne infrastrukture, zdravstva, obrazovanja, kulture, mirovinskog sustava,....

No, Bakiru i njegovima puno je lakše kompromitirati legitimne političke ciljeve hrvatskih političkih prvaka predstavljajući Herceg Bosnu kao zločinačku tvorevinu. Poistovjećujući federalnu jedinicu s hrvatskom većinom, kao politički cilj hrvatskih stranaka s tom „zločinačkom tvorevinom"- FTV, zapravo, karakterizira taj politički cilj zločinačkim, a njegovi zagovornici, po toj logici, ne mogu biti ništa drugo do li zločinci. Razvijanjem takve teze, u Miloševićevom stilu, koja je na fonu njegovom mentora Lagumdžije, Bakir je FTV pretvorio u instrument mržnje prema Hrvatima i sotonizacije legitimnih i pravednih težnji političkih predstavnika tog naroda.

Umjesto da FTV, kao javni servis na korektan način predstavlja sve političke opcije za preuređenje BiH i razvija argumentiranu javnu debatu o tom sudbonosnom pitanju za BiH njezine građane i narode, Bakir nastoji do kraja ogadila ideju koja bi BiH mogla pretvoriti u tronožac, stabilnu državu u kojoj bi sva tri naroda ima jednaka prava. Bakir se nakon sinoćnje emisije vjerojatno hvalio kako je „razvalio fašsiste", a razvalio je svojim u dobroj mjeri takvim pristupom Bosnu i Hercegovinu. Oni koji mu zbog toga plješću i takvo nazovi novinarstvo podržavaju, svjesno ili nesvjesno, zapravo podržavaju fašizam tobožnjeg antifašiste i čine medvjeđu uslugu Bosni i Hercegovini.

(Dnevnik.ba)