Lagumdžija tuži portal Bitno zbog tekstova i montaža

- Krajnje je neprofesionalno, a neću se ustručavati pa ću reći i bezobrazno vaše pisanje o meni. Također, i montirane fotografije uz tekstove o meni na granici su dobrog ukusa, napisao je Lagumdžija u pismu uredništvu portala.

U pismu se navodi kako Lagumdžija očekuje ispriku zbog teksta od 8. ožujka u kojem smo objavili kako je loše namještena ekskluziva Lagumdžije i FTV-a. U tekstu stoji kako je očito namiještanje ekskluzive kada Lagumžiju dočeka novinar magazina 60 minuta Damira Kaletovića pred Sudom BiH.

- Naveli ste kako ''Predsjednik SDP-a, prije svojih hvalospjeva, kaže kako kasni pola sata na sastanak s bugarskim i slovenskim ministrima vanjskih poslova. Kaže i da ga čeka austrijski šef diplomacije, praveći se da ne zna da je ovaj otkazao posjetu Bosni i Hercegovini. Ali ostaje pred kamerom, koja oko njega kruži lošom redcarpetovskom putanjom i kasni još 15 minuta'' te time prikazali mene čovjekom koji je stavio sebe ispred Jovana Divjaka zbog kojega sam i išao na Sud, stoji u pismu Lagumdžije.

- Dobro znate da je za mene čovjek prije svega i da se zalažem da se od Bosne i Hercegovine stvori država za čovjeka. Vaše pisanje očito je usmjereno protiv mene prema nekoj narudžbi i vjerujem da vas je netko skupo platio kad ste napisali da sam ja Facebook za Hrvate, napisao je Lagumdžija zahtijevajući da se napiše demant objavljenih tekstova.

- Također, tražim od Vas da prestanete objavljivamti moje fotografije ili montaže s mojim likom te da demantirate sve montirano, napisao je Lagumdžija te nas upozorio da će uskoro podnijeti tužbu zbog klevete i narušavanja ugleda.

- Vaše likovanje sitnicom kad sam zabunom predsjednika Federacije gospodina Živka Budimira nazvao Antom, nema nikakve veze s interesom javnosti nego je to plaćenička vjestica. Žalosno je da ste produžena ruka onih koji žele srušiti Bosnu i Hercegovinu i da se uopće nazivate novinarima, napisao je Lagumdžija te dodao kako je laž slogan portala: Novina koja ne prlja ruke.

- Vaše ruke odavno su prljave, završio je pismo predsjednik SDP-a BiH.

Uredništvo portala Bitno nema namjeru demantirati navode iz spomenutih tekstova, a fotografije ne možemo demantirati sve i da hoćemo.

- Spremni smo za sud jer smatramo da nismo prekršili ni jedno novinarsko pravilo, za razliku od gospodina Lagumdžije za kojega mnogi govore da je prekršio brojna politička pravila, a demant naših tekstova može uputiti sa svoje televizije kad god to hoće, stav je uredništva portala Bitno.

bitno.ba