Lagumdžija priča za djecu i ne želi vidjeti vlastitu odgovornost

Zlatko Lagumdžija, Nedjeljom u 2, Aleksandar Stanković, revolucija, BIH, Zlatko Lagumdžija, Disneyland, žarko puhovski, Zlatko Lagumdžija političar, Zlatko Lagumdžija, Treći entitet, BIH
- I pored dugog političkog staža, nažalost, politička nezrelost, nesnalaženje, te potpuni gubitak ideološkog identiteta i sada već očigledna psihološka iscrpljenost, onemogućavaju lideru SDP-a da jasno vidi ono što je javnosti već odavno poznato, a to je da se u suštini pregovora vodi gola borba za vlast i ostvarivanje osobnih ambicija, navodi se u priopćenju SDU-a.

S druge strane javnost, kažu u ovoj stranci, od njega očekuje ne da ih prepada i obmanjuje, već da otvoreno i jasno kaže razloge za neformiranje vlasti, odnosno koje su to fotelje sporne.

- Umjesto toga predsjednik SDP-a po svom ustaljenom običaju, svoj monolog za medije započinje s ciničnim upoređivanjem Tripolija i Sarajeva, opasno se poigravajući strpljenjem i nezadovoljstvom građana u kojem lider SDP-a ne želi vidjeti i vlastitu odgovornost, tvrde u SDU.

Neodmjerenost postupaka lidera SDP-a BiH koja se i u ovom slučaju potvrđuje, predstavlja rezultat potpune odvojenosti političkih elita u BiH od običnog svijeta, njihovih problema i potreba, kažu iz ove stranke.

Lagumdžijinu izjavu osudio je i Milorad Dodik.

- Stanje u Federaciji i blokadu od strane SDP-a ocijenjujemo kao pokušaje da se prizove novo međunarodno interveniranje u BiH i da se na tome ustrajava, rekao je Dodik komentirajući Lagumdžijinu izjavu.

Podsjetio je na ranije Lagumdžijine izjave da će poslati vojsku "ako Dodik nešto uradi" i da će od Federacije BiH napraviti Zapadnu Njemačku, a od Republike Srpske - Istočnu.

- To su sve smiješne stvari, pa pošto je spomenuo Disneyland, sve je to pomalo dječija priča, ocijenio je Dodik dodajući da je on bio u Disneylandu, ali da ne zna je li bio i Lagumdžija.
bitno.ba