Krešić: Sigurnosni propusti u BiH izravno narušavaju euroatlantske integracije

Mario Vrankić, naša tv, Dobar loš zao emisija, Mijo Krešić, BIH, smještaj, salakovac, Mijo Krešić, migrantska kriza, Mijo Krešić, sirijsko ratište, povratak

Zamjenik ministra sigurnosti BiH Mijo Krešić kazao je kako povratnici s ratišta u Siriji koji uskoro stižu u BiH, kao i zabrinjavajući porast migranata i drugi sigurnosni problemi zahtijevaju žuran i ozbiljan pristup bh. vlasti te kako sigurnosni propusti u BiH izravno narušavaju euroatlantske integracije.

"Upozoravajuće poruke visokih dužnosnika iz zemalja EU-a i one koje dolaze iz NATO-a treba shvatiti ozbiljno jer su sigurno bazirane na obavještajnim i drugim podacima kojima njihove službe raspolažu. Sigurnosna politika nam mora biti prioritet, poglavito ako se iskreno zalažemo za integraciju u NATO i EU", kazao je Krešić, priopćeno je iz HDZ-a BiH.

Po njegovim riječima, sigurnosna politika jedna je od ključnih i prepoznatih politika EU-a te prilika „da dokažemo svoje kapacitete i predanost kao država koja graniči s EU, a kojoj je prioritet i briga sigurnost građana“.

Krešić ističe kako su pojačani sigurnosni izazovi u vidu migrantskih priljeva u BiH dovoljan izazov za koji još nije pronađeno rješenje.

"I naše stanovništvo zabrinjava migrantska ruta koja prolazi kroz BiH. Svi daljnji izazovi koji će zahtijevati spremnost i usuglašenost ne smiju biti nametani jednostranom politikom, već rješavani dijalogom i konsenzusom svih relevantnih aktera u donošenju odluka", zaključio je zamjenik ministra sigurnosti BiH Mijo Krešić.