Komšić: Svi optuženi za ratne zločine za mene su isti

Željko Komšić, Željko Komšić, posavski obzor, Željko Komšić, izbori 2010, Željko Komšić, Živko Budimir, Željko Komšić, Željko Komšić, Željko Komšić, SDP BIH, Željko Komšić, SDP BIH, Bakir Izetbegović, Željko Komšić, šamar, fašizam, komunizam, Željko Komšić, SDP BIH, blaž kraljević, Željko Komšić, SDP BIH, Željko Komšić, platformaši, Željko Komšić, Hillary Clinton, SAD, Željko Komšić, SDA BIH, krivac, Ivo Josipović, Željko Komšić, Boris Tadić, Željko Komšić, ustavne promjene, SDP BIH, Mile Lasić, Željko Komšić, Željko Komšić, Bosanci, Bošnjaci, Željko Komšić, dr. Dragan Čović
Komšić je pojasnio da je moguć modalitet suradnje o ovom pitanju sa Srbijom i Hrvatskom ako se Tužiteljstvu BiH da političko ovlaštenje da, po procjeni tužitelja ili kolegija Tužiteljstva BiH da je tako lakše ili brže suđenje optuženima koji se nalaze na teritoriju druge države i da je pristup dokazima na taj način lakši, može ustupiti taj predmet tužiteljstvu druge države.

"Sve ovo treba proći kroz organe države, uz ocjenu da je politički prihvatljivo i provodljivo, te da će ići u korist izgradnje povjerenje između pravosudnih institucija u regiji", rekao je Komšić.

Na pitanje novinara iz RS-a kako će o ovome odlučivati Tužiteljstvo koje odbija da procesuira počinitelje ratnih zločina nad Srbima, konkretno u slučaju Dobrovoljačka, Komšić je istakao da se ne slaže s tom konstatacijom.

"Ne slažem se s brojanjem zločinaca na taj način. Svi optuženi za ratne zločine u mojim očima su isti", rekao je Komšić.

Fena