Komšić i Behmen jedine osobe koje su kontaktirale kardinala Puljića: Obitelji Smajović ponuditi ćemo zamjenski stan!

..., kako bi se situacija oko deložacije kardinala iz dijela rezidencije Vrhobosanke biskupije, što prije rješila, ustvrdio je za «San» Ivo Tomašević, glavni tajnik Biskupske konferencije u BiH.Po njegovim riječima, Komšić je reagirao isti dan kada je presuda donesena, dok je Behmen to uradio jučer.

Sudske odluke

-Gradonačelnik Behmen je na službenom putu, no zvao nas je jučer, te nam je obećao da će pokušati naći neko rješenje- kaže Tomašević.

Dogradonačelnik Sarajeva Igor Kamočaji uz usmeni dogovor sa Behmenom, posjetio je rezidenciju kardinala Puljića. Kako je rekao za «San», ne želi da komentariše sudske odluke i dodao da je jasan stav Behmenov stav o ovom pitanju.

Biskupska palača

-Behmen je još prije godinu dana izjavio da je besmisleno da neko stanuje u biskupskoj palači. Vjerujem da ćemo naći neko rješenje i porodici Smajović ponuditi zamjenski stan - rekao je Kamočaji.

Reagovala je i nevladina organizacije Croatia libertas, koja je najavila za 17. studenog mirni prosvjed ispred zgrade Općinskoga suda u Sarajevu u povodu najave da će toga dana biti deložiran kardinal Puljić.

dnevnik.ba