Koalicija za Mostar nagovara BH Blok da podrži Guzina

Koalicija za Mostar nagovara BH Blok da podrži Guzina
hercegovina.info

Predsjednik Kluba vijećnika Koalicije za Mostar 2020. Adil Šuta objavio je danas da BH Blok treba glasati za Zlatka Guzina i na taj način, kako je naveo, dokazati svoj državnički pristup kao ozbiljna bosanskohercegovačka politička opcija.

Navodi kako Zlatko Guzin ne vidi sebe kao gradonačelnika samo jednog dijela grada ili samo jednog naroda, jer "nije takav čovjek i osoba je koja ima prijatelje svih nacionalnosti i svih političkih orijentacija".

- Čovjek koji je procentualno dobio najveću podršku od svih kandidata unutar svoje političke opcije (13.061 od 15.903 glasa Koalicije ili 82.13 posto), dok je dr. Kordić dobio 72.87 posto unutar svoje političke opcije. Izborom Zlatka Guzina za gradonačelnika Grada Mostara bile bi razbijene teze da je Mostar stolni grad hrvatskog naroda i da postoji ekskluzivitet da gradonačelnik od 2004. bude isključivo iz HDZ-a - ističe Šuta.

Dodaje da bi Guzini, zasigurno, kao gradonačelnik Mostara uključio u svoj rad sve članove Gradskog vijeća, kako bi ubrzali potrebne pozitivne promjene u Gradu Mostaru, te da ne bi dozvolio podjele grada već naprotiv predložio i realizirao ujedinjenje gradskih komunalnih poduzeća, glazbenih škola, uklanjanje vjerskih i paradržavnih obilježja iz pojedinih prostorija grada, prenosi Fena.

- Omogućio bi BH Bloku da imaju svoje članove u rukovodstvu Gradskog vijeća, u upravljačkim strukturama javnih poduzeća u vlasništvu Grada, te bi u potpunosti podržao platformu i program BH Bloka, što je i javno izjavio na prethodnim sastancima s BH Blokom. Zato je velika odgovornost i obaveza na BH Bloku da izborom Guzina pomogne ubrzane i neophodne promjene u Gradu Mostaru. Optužbe službenika SDP-a i Naše stranke da SDA ima dogovor s HDZ-om oko izbora gradonačelnika će se ispostaviti kao točne ukoliko članovi SDA u sljedećem krugu glasovnja ne podrže svog kandidata, a to urade vijećnici BH Bloka - navodi Šuta.

Međutim, tvrdi da ako vijećnici BH Bloka ne podrže Guzina time će direktno omogućiti HDZ-ovom kandidatu Mariju Kordiću da postane novi gradonačelnik Mostara.

Tom odlukom će potvrditi već postojeća vjerovanja da SDP, Naša stranka i njihovi koalicijski partneri podilaze HDZ-u BiH i prave ustupke toj stranci kako bi stvorili pretpostavke da ih Dragan Čović izabere za svoje partnere nakon Općih izbora 2022. Na BH Bloku je da odluči da li želi istinski promjene i realizaciju svojih programa i platformi, priopćeno je iz Koalicije za Mostar 2020.