Kandidat Dodikove stranke pobijedio na prijevremenim izborima

Slobodan Javor
Srpskacafe

Lider DNS Nenad Nešić priznao je da je koalicija 'Za naš Prijedor' poražena na izborima za gradonačelnika Prijedora te je čestitao Slobodanu Javoru, kandidatu SNSD-a na pobjedi.

"Zahvaljujem se Goranu Predojeviću na svemu što je učinio za Prijedor. Na nama je da analiziramo izbore i donosimo odluke", rekao je Nešić na konferenciji za medije. Kako je dodao, cilj je da DNS i koalicijski partneri ostvare pobjedu na općim izborima u listopadu sljedeće godine, prenose 'Nezavisne novine'.

Goran Predojević se također obratio javnosti i čestitao Slobodanu Javoru na pobjedi. "Poslao sam poruku Javoru i čestitao na pobjedi", rekao je Predojević. Slobodan Javor, kandidat SNSD-a za gradonačelnika Prijedora, proglasio je pobjedu. On se zahvalio svim sugrađanima koji su danas izašli na izbore i dali svoj glas.

"Ova naša priča traje evo već 10-11 mjeseci. Drago mi je što je narod prepoznao jednu odgovornu politiku, narod se opredijelio i glasovao za nastavak te odgovorne politike", rekao je Javor.

Javor se zahvalio i svim kandidatima što su bili korektni. "Nadamo se da ćemo se zajedno sastati narednih dana, sjesti za stol, pogledati u oči i da svi zajedno donosimo odluke za naš grad, za naše Prijedorčane", kaže Javor.

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik izjavio je večeras u Prijedoru da je SNSD zajedno sa koalicijskim partnerima učinio najbolji izbor i da nijednog trenutka nije sumnjao u dobar rezultat njihovog kandidata Slobodana Javora na današnjim prijevremenim izborima za gradonačelnika, objavile su 'Nezavisne novine'.

Središnje izborno povjerenstvo (SIP) BiH objavilo je preliminarne rezultate izbora za gradonačelnika Prijedora.

Prema podacima SIP-a, od obrađenih 96,92 posto biračih mjesta kandidat SNSD-a Slobodan Javor osvojio je 13.706 glasova (53,42 posto), dok je kandidat opozicije Goran Predojević (Za naš Prijedor - DNS-SDS-PDP) osvojio 9.965 glasova (40,71 posto).

Kako su naveli iz SIP-a, do sada je obrađeno 25.113 listića (24.479 važećih, 128 nevažećih praznih listića i 506 nevažećih po drugim kriterijima).