Kako se najomraženija ministrica oprostila od ‘svojeg’ ministarstva

Zoran Milanović, Vesna Pusić, Vlada RH, komunisti, sdp rh, Vesna Pusić, Zoran Milanović, Ranko Ostojić, most i Domoljubna koalicija , komunisti, Titoisti, udbaški aparat, demokršćanska politika , Hrvatska zemlja, Vesna Pusić, Vlada, Vlada Hrvatske, branitelji, Vesna Pusić, Zoran Milanović, Vesna Pusić, Suđenja Perkoviću i Mustaču , odluka o izručenju Mustača, Zoran Milanović, sdp h, HDZ Hrvatske, Zoran Milanović
VESNA BYE, BYE - Kako se najomraženija ministrica oprostila od ‘svojeg' ministarstva

"Bilo je super i nastavljamo dalje posao u Saboru, a ovo je bio krasan, važan i uspješan posao s ljudima koji su odlični i nadam se da će nastaviti raditi odličan posao ovdje u ministarstvu", rekla je u kratkoj izjavi za novinare dosadašnja ministrica Pusić izlazeći iz zgrade MVEP-a nakon primopredaje.

U subotu u ranim prijepodnevnim satima sada već bivša ministrica vanjskih poslova Vesna Pusić službeno je predala ministarsku dužnost svom nasljedniku, HDZ-ovom Miri Kovaču.

Rekla je kako svojim nasljednicima ostavljaju ministarstvo "u odličnom stanju, s ljudima s kojima je bilo zadovoljstvo i čast raditi", i dodala da je primopredaja obavljena na najbolji način.

Novi ministar Miro Kovač također je kazao da je primopredaja prošla vrlo civilizirano, kulturno i konstruktivno.

I tako je najkontroverznija, a mnogi će reći i najomraženija ministrica Milanovićeve Vlade, poznata po brojnim gafovima koje je počinila u četiri godine mandata, od kojih je najveći onaj s aferom zrakoplov otišla u povijesni zaborav.

Naime, najmanje 120.000 kuna građane je koštao put bivše prve potpredsjednice Vlade i ministrice vanjskih i europskih poslova Vesne Pusić koja je digla Vladin avion samo da dođe po nju i pokupi je u turskoj Ankari gdje je bila na službenom putu s troje suradnika.

Zamjerali su joj mnoštvo neprimjerenih izjava kojima je pokazivala da ne razumije sadašnji teški trenutak u kojoj su Hrvatska i njezini građani. Posebno je nervirala svojim stalnim dociranjem s visine, u maniri bahatih profesora koji se obraćaju neukom puku, a kada se otkrilo da je praktički cijelo Ministarstvo stavila u službu svoje promocije, ne bi li postala glavna tajnica UN-a, raspoloženje javnosti prema njoj postalo je definitivno negativno.

Prema suradnicima u stranci kojoj je na čelu, minornom HNS-u ponašala se despotski, a jednako je tako autokratski "vladala" i Ministarstvom vanjskih poslova.

No, možda joj je u tom segmentu najveći krimen bio da je politika koju je zastupala u najvećoj mjeri bila okrenuta prema regiji, kako su to nazivali, "regionu", a ne prema EU i NATO-u, kojih je Hrvatska članica.

Izvor: direktno.hr