Jurišić: Minimalne šanse za dogovor oko zajedničkog kandidata za člana Predsjedništva BiH

...da se hrvatske stranke u BiH dogovore oko zajedničkog kandidata za člana Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda. "Teško ćemo doći do dogovora zbog bahatosti određenih hrvatskih političkih opcija, ali ipak još postoji minimalna šansa za dogovor" istaknuo je Jurišić tijekom jučerašnjeg obraćanja nazočnima u dvorani Hrvatskog kulturnog centra Nova Bila.

Jurišić je, kako je priopćeno iz njegove stranke, napomenuo kako je HSP jedina politička opcija u Hrvata kojoj je primarni cilj zajedništvo i okrupnjavanje političke scene hrvatskoga korpusa u BiH.
 
U vezi s tim, Jurišić je naveo primjer nedavnoga ujedinjenja s HNZ-om i HZ-HB-om u jednu stranku pod imenom Hrvatske stranke prava (HSP BiH,HNZ i HZ-HB).
 
Jurišić je tijekom posjeta Hrvatskom kulturnom centru Nova Bila razgovarao i s ravnateljem te institucije Draganom Đidom. Tom je prigodom Đida upoznao izaslanstvo HSP-a sa stanjem i planom rada te sveukupnim aktivnostima Centra, a  HSP BiH je pružio punu potporu u radu te institucije. Ujedno je predsjednik Jurišić dao osobni novčani prilog kao pomoć za buduće kulturno-umjetničke manifestacije u organizaciji HKC-a.
 
Predsjednik HSP BiH zajedno sa suradnicima, tijekom jučerašnjeg posjeta općini Travnik, sastao se i s čelništvom travničke podružnice HSP-a BiH, stoji u priopćenju.

(Vijesti.ba/Fena)