Joško Klisović u samoizolaciji

Joško Klisović, saborski zastupnik SDP-a i potpredsjednik Odbora za vanjsku politiku, sljedećih 14 dana bit će u samoizolaciji.

Kako je doznao Jutarnji list, Klisović je prisustvovao skupu nakon kojeg je jednom sudioniku dijagnosticiran koronavirus.

- Istina je. Danas sam dobio informaciju da je osoba s kojom sam bio u kontaktu zaražena virusom, tako da sam odlučio ostati u samoizolaciji. Uostalom, takve su i preporuke nacionalnog Kriznog stožera - potvrdio je jučer Joško Klisović.

Dodao je da se osjeća dobro, nema nikakve simptome bilo kakve bolesti i uvjeren je da neće razviti bolest.

- Skup na kojem je bila i jedna osoba kojoj je kasnije potvrđena zaraza virusom Covid-19 se održao prije tjedan dana pa vjerujem da bih se, ako sam se trebao razboljeti, dosad to već dogodilo. No, naravno, moramo biti odgovorni članovi društva, ne samo zbog sebe već i zbog svih ostalih koje bismo mogli ugroziti neodgovornim ponašanjem- kaže.

Inače, na spornom skupu koji se održavao u Zagrebu bilo je četrdesetak osoba, a Klisović kaže da su obaviješteni svi sudionici. Kako doznajemo, radilo se o jednom predavanju studentima jer zastupnik Klisović ujedno je i dekan Visoke škole međunarodnih odnosa i diplomacije Dag Hammarskjöld.

- Tko je osoba koja je oboljela, ne znam. Nitko nije rekao pa ne znam je li to netko od dvije osobe koje su danas potvrđene ili pak netko drugi - kaže Klisović koji je javio u Sabor da ga neko vrijeme neće biti.

Buduća da je kontakt ostvaren prije tjedan dana, Klisović će vjerojatno u kućnoj izolaciji provesti dodatnih sedam kako bi prošlo kritično razdoblje od 14 dana, odnosno razdoblje koje su stručnjaci naveli kao optimalno.

O detaljima, odnosno, o kakvom je skupu bila riječ, Klisović nije htio govoriti jer smatra da nema potrebe za tim.