Je'l moguće da je papak podvalio i Papi?

papak mesić

Nekadašnji australopitekus ustaške provinijencije, mjerač prašine na srpskim opancima, suradnik Vranin i Šuškov u vrijeme naljljućeg sukoba s Bošnjacima, ratni huškač, detronizator legalno izabranog Stjepana Kljujića, imenovatelj i tronizator Mate Bobana, prisajedinitelj Širokog s Hrvatskom, danas je bosanski patriota, ugledni gost na bošnjačkim ćevap konferencijama, omiljena sijeda glava uz vatru partizanskih bosanskih sijela, prvi govornik na predstavljanju knjiga Sefera Halilovića, veliki kritičar Vrane i Šuška, i dežurni odazivač na telefon kada zovu haški žbiri.

Rajko Vasić je potpuno u pravu kada kaže da hrvatski nacionalizam , onaj zagrebački , reagira jedino na srpski nacionalizam  i jedino tome srpskom nacionalizmu se pretpostavlja superiornim dok ispred svih ostalih nacionalizama taj isti hrvatski nacionalizam muči i stenje.

Službeni Zagreb danas tako ne primjećuje ni slovenski ni  bošnjački nacionalizam. Zagreb škilji pred njim. Slovenska ucjena rješava se finim rječima, bošnjačko granatiranje hrvatstva u BiH ne spominje se na obljetnicama AVNOJA u Jablanici i Jajcu na kojima Mesić priča viceve o Vrani, koji je isto bio partizan, čak bolji od Mesića. Jedina prijetnja Mesićevanju službenom Zagrebu je srpstvo, srbi u RS-u, potencijalni raspad BiH i moguće širenje Srbije na pola sata vožnje od Zagreba.

U tom kontekstu valja gledati Mesićevo političko ćevapljenje. Njegova indolentnost u pogledu hrvatskog pitanja u BIH nije uzrokovana samo strahom od Haaga nego i činjenicom da Stipe smatra kako se srpskoj ideji u BiH jedino može oduprieti "antifašistički" bošnjački faktor, sve redom daidžići i amidžići nekadašnjih Pavelićevih bojovnika, danas presvučeni u neki politički mix kvazitursko-antifašističke parodije. Ako pri tome kao kolateralna žrtva približavanja Pantovčaka i Baščaršije  nastradaju interesi hrvatskog faktora u BIH neće to biti ništa novo a ni štetno. Ta, za interese vraćanja Krajine u okrilje Lijepe Naše Maćehe već je žrtvovan veći dio Posavine a istim tim Posavljacima podvaljeno je kako su ih žrtvovali Hercegovci. Da ne bi slučajno krivca našli na Pantovčaku.

Što je par stotina tisuća Hrvata u BiH kao novi polog, avansno plaćanje u naturi, državna obveznica RH, u ideji vraćanja srpske ideje nazad istočno od Drine?

Sukladno tome nikakav problem nije zaškiljiti i na činjenicu da službeno Sarajevo paralelno s dodvoravanjem Zagrebu frapantno širi svoj utjecaj na teritoriju cijele Federacije, da istovremeno sa procesom deklarativnih napada na "genocidnu Srpsku" sustavno potire prava konstitutivnog naroda s kojim je u Federaciji. Sve se da prešutjeti u za veliku ideju raštimavanja Srpske kako bi se namirili interesi Zagreba kako ih shvaća Mesić.

Bošnjačka islamska Bosna, građansko unitarna Bosna, Bosna u kojoj jedan narod ima prevlasti nad drugim sve je to prihvatljivije Pantovčaku od moguće BiH u kojoj bi Srbi činili jedan federalni dio.

O manjoj braći hrvatskoj , u toj istoj BIH nema se kad razmišljati.

Politika je kažu umijeće mogućega samo u Mesićevoj glavi ona predstavlja pokušaj nemogućega, postavljanja vanjske geopolitike prema vlastitim vizijama bez osluškivanja informacija s terena koje jasno kazuju da jednom narodu, eto slučajno baš hrvatskom, prijeti potpuna ustavna dekonstrukcija prođe li sporazum zvan Butmir.

U tom kontekstu izjava koju je Mesić dao Papi gadljiva je. Vatikanu je u prvom redu bitno očuvanje katoličanstva u BIH, manje ga zanima državno teritorijalni ustroj. I  kao takvome Stefan mu prodaje priču o potrebi očuvanja državnosti BIH u kojoj je naravno samoproglašeni državotvorni narod islamsko bošnjački, te ono malo ateističnih Hrvata tipa Ive i Željka Komšića koji podržavaju politiku građanske utopije.

Pričati Papi o potrebi rušenja RS-a, jačanja sarajevske maksimalističke ideje  koju propagiraju prve muze  velikobošnjaštva Silajdžić  i Cerić u situaciji u kakvoj se trenutno nalazi hrvatski narod ne samo da je idiotski čin nego je taj čin ravan nacionalnoj veleizdaji, budući da je prema Ustavu RH Mesić predsjednik svih državljanja RH pa tako i Hrvata u BIH koje sustavno institucionalno derogira suprotno obvezama koje je kao predsjednk RH primio u amanet, agresivno podržavajući građanski koncept velikobosančenja koji se prema svojim metodama djelovanja u današnjoj BIH ni po čemu ne razlike od nekadašnjeg velikosrpstva u nekadašnjoj SFRJ.

Mesić koji je kaže srušio SFRJ danas bi prihvatio i neku mini SFRJ baš tu u susjedstvu ako bi taj građanski trokutić bio nekakva brana srpstvu.

Ironično ali u svojoj gluposti , ispade Ćevapdžija s Pantovčaka veći nacionalist od svih onih koje je za nacionalizam prozivao. Koji vic od života!

Nikola Zirdum l poskok.info