Izetbegović: Razlozi odgađanja sastanka sa HDZ-om osobne prirode

Izetbegović: Razlozi odgađanja sastanka sa HDZ-om osobne prirode

Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović izjavio je da su razlozi za odgađanje sastanka delegacija SDA i HDZBiH, koji je trebao biti održan danas u Mostaru, osobne prirode, te dodao da će sastanak vjerovatno biti održan počekom idućeg tjedna.   

U izjavi za medije pred početak sjednice kolegija SDA u Sarajevu, Izetbegović je prokomentirao i sastanak člana Predsjedništva BiH i predsjednika SNSD-a Milorada Dodika i predsjednika HDZ-a BiH Dragana Čovića sa ministrom vanjskih i europskih poslova Slovačke i predsjedavajućim OSCE-a Miroslavom Lajčakom u nedjelju u Bratislavi.

"Nisam bio pozvan, ali ja mislim da bi bilo bolje da sam umjesto Lajčaka na tom sastanku bio ja" –  kazao je Izetbegović.

Članovi Predsjedništva BiH sutra putuju u Brisel, a na novinarsko pitanje je li se tu može očekivati neki pritisak međunarodne zajednice u vezi sa političkom situacijom u BiH i eventualno neka rješenja, Izetbegović je rekao da se radilo na tome.

"Ne bih to nazvao pritiskom, već jednim pokušajem da se pomogne Predsjedništvu od međunarodne zajednice i mislim da će biti tih razgovora i u Briselu i nadam se da će konačno biti pameti da se primjeni ono što smo potpisali u Sporazumu od 5. kolovoza Dodik, Čović i ja" – naveo je Izetbegović.

A kada je uz pitanju ANP, kako je dodao, da će se poštovati Ustav i svi ranije usvojeni relevantni zakoni i strategije.

"Prema tome, stvar je jasna, treba na toj liniji završiti stvar i krenuti u formiranje vlasti" -  kazao je Izetbegović.