IZBORI U BiH Na vaš glas čeka 87 stranaka i 85 neovisnih kandidata

IZBORI U BiH Na vaš glas čeka 87 stranaka i 85 neovisnih kandidata
Ilustracija

Središnje izborno povjerenstvo (SIP) BiH tijekom subote je, nakon isteka roka za otklanjanje nedostataka u prijavi, ovjerilo prijave za 87 političkih stranaka za učešće na predstojećim lokalnim izborima zakazanim za 15. studeni, za one izborne jedinice za koje ispunjavaju zakonom propisane uvjete.

Među ovjerenim političkim strankama je i pet političkih stranaka koje su dostavile nove nazive koji će se koristiti u izborne svrhe i jedna politička stranka koja je dostavila pravosnažno rješenje o registraciji stranke iz sudskog registra, priopćeno je iz SIP-a.

Preostale ovjerene političke stranke su u cjelosti ili djelimično dostavile nedostajući broj validnih potpisa podrške birača. Odbijena je prijava za učešće na izborima političke stranke Napredna Srpska-NS jer u ostavljenom roku nije otklonila nedostatak, odnosno nije dostavila novi naziv političke stranke koji bi se koristio u izborne svrhe.

Nakon otklanjanja nedostataka danas je SIP BiH ovjerilo prijave za učešće na lokalnim izborima 2020. godine za 81 nezavisnog kandidata, kao i četiri nezavisna kandidata pripadnika nacionalnih manjina, prenosi Srna.

Odbijene su prijave za učešće na izborima za 16 nezavisnih kandidata jer ne ispunjavaju zakonom propisane uvjete. Pregled svih ovjerenih političkih subjekata po izbornim jedinicama SIP BiH objavit će na web stranici izbori.ba nakon pravosnažnosti odluka.