VIDEO  Ivan Begić objavio imena onih koji su ga ucjenjivali eksplicitnom snimkom, jedan odmah demantirao

Ivan Begić
Siniša Pašalić/RAS Srbija

Direktan egzekutor ucjene, koja mi je život pretvorila u pakao je Goran Kos, pomagali su mu Njegoš Tomić, navodni štrajkač glađu, i Stefan Blagić iz organizacije "Restart Srpska", ali iza svega stoji narodni zastupnik Milan Radović, rekao je Ivan Begić zastupnik u Skupštini Grada Banja Luka na iznenadnoj press konferenciji ispred Narodne skupštine Republike Srpske.

On je rekao da se na ovakav korak odlučio nakon što su mu jutros na vrata pokucali policajci, i obratili mu se, kako je rekao, kao “hladnokrvnom ubojici" koji je pobio pola Vlade Republike Srpske”, javlja Srpska.info.

"Policija je došla po nalogu presuđenog kriminalca Mile Radišića i to zbog rušenja Kajak terase. Što ja imam s Kajak terasom. Istovremeno, ja sam još 3. rujna prijavio ucjenu, jer je od mene traženo tri milijuna KM da ne objavljuju moje snimke. Od tada ni tužitelj Žana Bojić, ni Tužiteljstvo, ni policija nisu saslušali nikog", kazao je Begić.

Begić je rekao da mu je Tomić tražio tri milijuna KM, a da mu je vlasnik “Media marketa” Goran Kos tražio milijun KM ucjenjujući ga objavljivanjem njegove privatne snimke.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Begić je rekao da su u pitanju dvije grupe, te da se jedna grupa, u kojoj je Blagić i nekoliko ljudi u PDP, kako je rekao “bavi prodajom droge banjalučkoj djeci”.

"Druga kriminalna grupa je politička grupa, na čijem je čelu Milan Radović iz SDS-a", rekao je Begić.

Kako saznaje Srpskainfo Begić je od CIK BiH tražio da se obustavi postupak za prestanak njegovog zastupničkog mandata, jer je zahtjev za to, kako je naveo, podnio pod pritiskom i zbog ucjene.

Nakon Begićeve izjave odmah se na Facebooku oglasio Milan Radović koji je odbacio njegove tvrdnje.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

"Danas je Ivan Begić pokušao javno me diskreditirati iznoseći niz neistina i optužbi na moj račun. Odgovorno tvrdim da se radi o pokušaju manipulacije javnošću i spreman sam dati izjavu nadležnom tužiteljstvu vezano za njegove optužbe. Žao mi je što je Begić pao na tako niske grane pa pokušava okriviti druge ljude za ono što je sebi dozvolio, a ustvari ne može prihvatiti odgovornost za svoje postupke", napisao je Radović. 

"U životu se čovjek mora držati principa i držati neku razinu, a moji principi su dobro poznati i priznati u poslovnom svijetu. Javno iznošenje neistina na moj račun jeste maliciozni pokušaj stvaranja sažaljenja ljudi", navodi on.

Radović smatra da je Ivan Begić ostao dužan javnosti odgovoriti na dva pitanja, a to su:

Zašto se sam snimao sa svojim telefonom te kome i kada je taj snimku poslao jer je očito da mu nitko nije mogao skinuti snimku s njegovog privatnog telefona?