Inzko: Vlast neka riješava probleme ili odmah ode!

To što se dogodilo njima, kazao je Inzko za agenciju Anadolija, ne bi se smjelo dogoditi ni jednom roditelju, niti jednom djetetu.

''Iz sveg srca se nadam da će smoći snage nastaviti dalje bez Berine. Ova je obitelj, na neki tužan način, simbol nagomilanih problema Bosne i Hercegovine. Oba roditelja su nezaposlena, dijete bez matičnog broja... To je surova realnost ove zemlje, a ne najnoviji automobili i najnoviji mobilni telefoni'', rekao je Inzko za agenciju Anadolija.

Osvrćući se na okupljanje više tisuća građana Bosne i Hercegovine ispred zgrade bh. institucija u znak prosvjeda vlastima nakon smrti male Berine, kao na i seriju prosvjeda  diljem Bosne i Hercegovine, Inzko je istakao da bi, da je na mjestu nekih političara bh. države, veoma ozbiljno shvatio ovo što poručuju građani.

''A njihova je poruka i gluhom jasna: gospodo, radite svoj posao, zato smo vas birali, zato vas plaćamo, krajnje je vrijeme za rezultate. Osobno sam iznenađen da građani svoje nezadovoljstvo stanjem u zemlji nisu iskazali i ranije, jer zaista, toliko je nagomilanih problema. Bosna i Hercegovina već godinama tapka u mjestu tako da građani imaju puno pravo da jasno i glasno kažu šta o tome misle. Ugrožavanje života onih koji su se tek rodili samo je kap koja je prelila čašu nezadovoljstva. Nadam se da će političari BiH konačno da se probude, da prestanu zavaravati narod praznim obećanjima i konačno početi da preduzimaju konkretne korake i mjere da poboljšaju život građana ove zemlje'', naglasio je on.