"IDE NAS JAKO PUNO" Službenici iz BiH u Bruxelles poveli koga su stigli, Borjana Krišto vodi 11 osoba

Borjana Krišto
Armin Durgut/PIXSELL

Na Drugom političkom forumu između EU i BiH, koji se sutra i prekosutra održava u Bruxellesu, prema informacijama do kojih je došao Fokus, bh. službenici su se potrudili da obore sve rekorde kada je riječ o pratnji koju su sa sobom poveli!

Desetine osoba s više razina vlasti će, naime, nazočiti ovom forumu koji predstavlja novu političku platformu između EU u BiH na kojoj se trebaju dalje iskristalizirati konkretni zadaci za državu, njene entitete, županije i Distrikt Brčko kada je riječ o sustavnom radu na njenom putu ka članstvu u EU. To će biti premijeri, ministri, poslanici, izaslanici…

Protokol, osiguranje…

No, pojedini bh. službenici su se potrudili da, ionako ogromnu delegaciju, prošire s nizom osoba koji neće sjediti za stolom tijekom razgovora s EU službenicima. Naprimjer, predsjedavajuća Vijeća ministara BiH Borjana Krišto.

Kako je potvrđeno, iz Ureda Borjane Krišto bit će čak čak šest osoba, koji će s njom putovati u Bruxelles, a to su Tonka Krešić- Gagro, Bojana Vujičić, Niko Duvnjak, Mia Dragoje, Adrijana Zarinković, Samir Ćorović, dok će čak četiri osobe biti iz osiguranja predsjedavajuće Vijeća ministara, a jedna iz protokola. Ukupno ih je 11 u pratnji Borjane Krišto!

Također, ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Stašu Košarca će pratiti tri osobe, i to dva savjetnika i član osiguranja.

Iz Parlamentarne skupštine BiH ide ih 28! To su zastupnici i izaslanici Dragan Čović, Denis Zvizdić, Marinko Čavara, Nikola Špirić, Kemal Ademović, Safet Softić, Čedomir Stojanović, Šerif Špago, Nihad Omerović, Marina Pendeš, Darijana Filipović, Saša Magazinović, Nenad Grković.

Također, u Bruxelles putuje i rukovodstvo Generalnog tajništva PSBiH i to Gordana Živković, Mirza Imamović, Marin Vukoja, te savjetnici i šefovi ureda zastupnika i izaslanika koji su u rukovodstvu oba doma, zatim prevoditelj, osobe iz protokola, te osobna osiguranja pojedinih zastupnika.

„Ide nas jako puno“

Nabrojane osobe predstavljaju samo dio ogromne delegacije koja putuje u Bruxelles. Ministar vanjskih poslova BiH Elmedin Konaković izjavio je danas za Fenu pred polazak u Bruxelles „ide nas jako puno“.

Ostaje za vidjeti je li ova brojnost delegacije BiH predstavlja namjeru da se Bruxellesu signalizira spremnost za nastavak EU integracija, ili je to tek samo prilika da se malo ode iz države i vidi puta.