HSPF: Ponašanje Pendeš grubi je izraz nepoštovanja prema hrvatskim biračima

marina pendeš

...koja je pristankom na suradnju sa simbolom hrvatske obespravljenosti poručila hrvatskim biračima da je takav izbor u potpunosti legitiman, legalan i u skladu sa Ustavom BiH.
Takvo ponašanje smatramo grubim izrazom nepoštovanja prema svim hrvatskim biračima koji su glasovali na izborima, a čija je demokratska volja pregažena.
Posebno je zabrinjavajuće što ministrica Pendeš dolazi iz stranke HDZ BiH, koja uživa najveće povjerenje hrvatskih birača i samim time ima najveću odgovornost u borbi za ravnopravan položaj Hrvata kao konstitutivnog naroda u BiH.
S tim u vezi, pitamo se hoće li i sam HDZ BiH toleriranjem ovakvih postupaka prihvatiti gaženje izborne volje hrvatskog naroda ili će vjerodostojnom politikom opravdati ukazano povjerenje birača?
Nijedna politička stranka pa tako ni pojedinac nisu i nikada ne smiju biti iznad interesa Hrvata kao konstitutivnog naroda u BiH. Shodno tomu, držimo da je takav čin ministrice Pendeš apsolutno nedopustiv i da se ne smije ponoviti, stoga je jedini razuman i dostojanstven potez neopoziva ostavka.

Ured za odnose s javnošću HSPF-a