HSPF: Izaberite svoga predstavnika u Europskom parlamentu

HSPF, Europski parlament u Briselu, izbori, izborni zakon, izbori, izbori, izbori u BiH, Opći izbori 2014., izbori, CIK, lokalni izbori u Hrvatskoj, Ivo Josipović, Kolinda Grabar Kitarović, Milan Kujundžić, Ivan Sinčić, izbori u RH, izbori, lokalni izbori u Hrvatskoj, izbori u RH, novi zeland, glasovanje, pravo glasa

Hrvati u Bosni i Hercegovini također imaju pravo izraziti svoju biračku volju te birati predstavnika koji će jasno artikulirati njihove probleme u ovoj značajnoj instituciji Europske unije. 

Želimo istaknuti da je ovaj datum i vaš glas na izborima vrlo značajan za daljnju budućnost Bosne i Hercegovine i eventualne promjene koje bi trebale ići u pravcu zaustavljanja diskriminacije nad najmalobrojnijim konstitutivnim narodom. Svjesni smo da je kršenje kako individualnih tako i kolektivnih prava u suprotnosti s načelima demokracije na kojima počiva i Europska unija.

Nakon što je u već donesenoj rezoluciji u kojoj je Europska pučka stranka istaknula opasnost od, ne samo separatističkih, nego i centralističkih snaga, te navela načelo federalizacije kao najbolje rješenje, smatramo da je važno da artikulacija ovog pitanja bude kontinuirana i u daljnjem radu Europskog parlamenta.

Glasajte po svojoj savjesti kako bi dali svoj doprinos za rješavanje ustavno-pravnog položaja Hrvata u BiH.

Europski parlament se bira od 22. do 25. svibnja 2014. god. na sljedeći petogodišnji mandat. On će zajedno sa Vijećem Europske unije donositi zakonodavstvo EU-a.

Iskoristite svoje pravo, u nedjelju izađite na birališta i izaberite osobu koja će artikulirati vaše mišljenje unutar Europskog parlamenta, stoji u priopćenju ureda za odnose s javnošću HSPF-a.