HRVATSKA I BIH Iz Hrvatske stiže cjepivo, a razgovaralo se i o bržem prelasku granice

HRVATSKA I BIH Iz Hrvatske stiže cjepivo, a razgovaralo se i o bržem prelasku granice
MCP

Ministrica civilnih poslova (MCP) BiH Ankica Gudeljević jučer je boravila u službenom posjetu Republici Hrvatskoj. Tijekom posjeta, ministrica Gudeljević susrela se s ministrom vanjskih i europskih poslova Gordanom Grlić Radmanom.

Susret je upriličen tijekom njenog radnog posjeta RH povodom donacije cjepiva protiv covid-19 Bosni i Hercegovini.

Ministrica Gudeljević i ministar Grlić Radman su razmijenili mišljenja o položaju Hrvata u Bosni i Hercegovini te zaključili kako je promjena izbornog zakona glavni uvjet za stvaranje političkog ozračja koje vodi ka ostvarivanju BiH kao funkcionalne, stabilne i prosperitetne države triju konstitutivnih naroda i svih njenih građana.

Jedna od tema razgovora bila je i omogućavanje lakšeg prelaska državnih granica, a što je neupitno u interesu svih državljana susjednih i prijateljskih država. Razgovarali su i o naporima koje dvije države ulažu u borbi protiv pandemije covid-19, kao i nužnosti koordinacije mjera u tome. 

Tom prigodom ministrica Gudeljević je sugovornika upoznala o trenutačnoj epidemiološkoj situaciji u Bosni i Hercegovini te o procesu imunizacije stanovništva, navedeno je u priopćenju iz Ureda za informiranje MCP.