HRS neće dozvoliti Čoviću obraćanje u Livnu

Dragan Čović
hercegovina.info

Livanjski ogranak Hrvatske republikanske stranke (HRS) poručio večeras kako na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Livna neće dopustiti obraćanje lidera HDZ-a Dragana Čovića.

"Ovih dana obilježavamo tridesetu obljetnicu obrane grada Livna kojeg su obranili hrvatski branitelji. Svečana sjednica Gradskog vijeća, zakazana za subotu 23.travnja, trebala bi biti zaista i kako je nazvana: svečana, te odati počast svim hrvatskim braniteljima. Međutim, budući da je izborna godina, vladajuća stranka istu namjerava zloupotrijebiti kao paravan za političke poruke. Stranka koja je više Livnjaka poslala u inozemstvo i štete napravila, nego napadači od prije 30 godina", navode.

Poručuju svima koji nastoje zloupotrijebiti svečanu sjednicu u političke svrhe da im to neće dopustiti. 

"Na prvu informaciju o svemu, reagirali smo prema rukovodstvu Gradskog vijeća i prema braniteljskim udrugama tražeći točne informacije o izmjenama tijeka same sjednice.  Međutim, jasno je da nitko o tome ne zna ništa doli onih koji takvo što organiziraju. S obzirom na sve izneseno, najmanje što možemo učiniti je istupiti javno i na ovaj način poručiti da nećemo dopustiti onostranom  Draganu Čoviću da govori na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Livna", stoji u priopćenju.

Podsjetimo, svečana sjednica je zakazana za subotu 23. travanj u 11 sati nakon čega će biti upriličeno polaganje vijenaca na Spomeniku poginulim za slobodu hrvatskog naroda, a u Livno stiže i predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović.