HRS jednom glasovao za Zeleniku, drugi put nije za Kordića, smatraju da je to logično

Gradsko vijeće Mostar
Hercegovina.info

Hrvatska republikanska stranka (HRS) danas je dvojako postupila prigodom glasovanja u Gradskog vijeća Mostara. Podržali su glasovima predsjednika Gradskog vijeća HDZ-ova Ivana Zeleniku, a potom spustili ruke u prvom krugu za gradonačelnika. Tvrde da u svemu ima logike.

"Vrlo jednostavno. Ivan Zelenika je izabran za predsjednika Gradskog vijeća podrškom kluba Hrvata. U klubu vijećnika demokracijom je pobijedio rezultatom 10:5 gospodin Zelenika Slavena Bevandu, a dogovor je bio tko pobijedi da će imati javnu podršku. Tu je sve jasno", rekao je predsjednik mostarskog ogranka HRS-a.

Inače, u Klubu Hrvata je najviše onih iz HDZ-a, te je gore spomenuti dogovor mogao otići samo u korist Zeleniki koji je današnjoj konstituirajućoj sjednici Gradskog vijeća na funkciju predsjednika Gradskog vijeća izabran sa 16 vijećničkih glasova.

Njegovi zamjenici će biti Salem Marić koji je dobio 10 glasova te Velibor Milivojević za koga su glasovala dva vijećnika. Sedam vijećnika, uključujući i Bošku Ćavar koja je svoj glas dala putem video poziva bilo je suzdržano.

Prema Statutu Grada Mostara, kandidat koji dobije najveći broj glasova je izabran za predsjednika Gradskog vijeća. U slučaju da dva kandidata dobiju isti broj glasova, mlađi od ta dva će biti izabran za predsjednika. Dva preostala kandidata će biti zamjenici predsjednika.

Budući gradonačelnik mora prihvatiti njihov program.

"Što se tiče glasovanja za gradonačelnika, smatramo da nije bilo potrebe dati svoj glas prije trećeg kruga. Treba obaviti dodatne razgovore. Jasno smo na početku rekli da neće imati našu podršku tko ne bude prihvatio i proveo naš plan i program koji smo mi pripremili. Mi čekamo da se netko javi, a još se nitko nije javio. S kim budemo razgovarali o ključnim temama, transparentnosti, reviziji itd., i tko nam u tome da potporu imat će naše ruke, ali sve uz rokove i tempo. Vrlo jednostavno. Nas ne zanimaju pozicije, zanima nas samo da uredimo grad.", kazao je Bubalo.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.