Hoće li Stjepan Krešić dobiti srebrenjake?

Sazvao je sjednicu iz položaja predsjedavajućeg ovog doma u protekle četiri godine, vodio je korektno i profesionalno i doveo do kraja"- pisao je jedan sarajevski dnevni list pod kontrolom SDP-a dan nakon nelegalne formirane vlasti u Federaciji, a u čemu je vrlo važnu rolu odigao upravo Krešić.

Kako, unatoč ponovljenim izborima na nekoliko biračkih mjesta u Čapljini, nije dobio potporu birača, Krešić zbog neslaganja sa stranačkom politikom i opstruranjem da legitimni hrvatski predstavnici formiraju novu federalnu vlast, biva smjenjen s dužnosti člana Predsjedništva HDZ 1990, nakon čega napušta „Devedesetku" i odlazi u HSP. Kako je kao predsjednik Doma naroda Parlamenta FBiH jedini mogao sazvati sjednicu Krešić se uz obećanja da će biti nagrađen otvoreno stavlja na stranu platformaša koji su nezakonito željeli izabrati novu vlast.

Kako saznaje Dnevnik.ba tako je uoči sjednice u restoranu u Ostrožcu kod Konjica održan jedan od sastanak paltformaša. Na tom sastanku uz Krešića i još nekolicinu platformaša bio je i sadašnji nezakonito izabrani premijer FBiH Nermin Nikšić. Krešić je tražio da kada platformaši preuzmu vlast-kaže naš izvor- koji je želio ostati anoniman, da mu se da mjesto direktora u HT-u Eronet ili EP HZ HB. Krešić je svoj posao dekonstituiranja svojih sunarodnjaka Hrvata i pretvaranja Federacije BiH u bošnjački entitet odradio, ostaje nam vidjeti hoće li dobiti obećane srebrenjake od svojih sarajevskih gazda.

Izvor:dnevnik.ba