HNS Predsjednik Zoran Milanović pogodio je „u sridu“

HNS Predsjednik Zoran Milanović pogodio je „u sridu“
Hercegovina.info

Nakon niza kritika i uvreda koje danas pljušte na račun predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića iz BiH, priopćenjem se oglasio i Hrvatski narodni sabor (HNS).

"Da je predsjednik Republike Hrvatske svojom izjavom pogodio „u sridu“, vidimo po sadržaju izjava i zabrinjavajuće razine komunikacije bošnjačkih političkih predstavika, koji se, izgleda, danas natječu koji će ispod svake razine, ocijeniti izjavu predsjednika susjedne države", ističu u HNS-u,

"Pitamo se, kako smo brzo zaboravili pruženu pomoć te iste države u najvećem ratnom vihoru kada su nam sami ponudili pomoć, prihvatili, zbrinuli i pomogli preko 500 000 izbjeglica (bošnjaka) za vrijeme najvećih ratnih progona. Ista ta Republika Hrvatska slala je vojnu i humanitarnu pomoć Bošnjacima i Hrvatima u Bosni i Hercegovini, spasila Bihać, a u isto vrijeme, kao zahvalu tome činu, mudžahedini su ritualno ubijali i progonili hrvatski narod u Središnjoj Bosni", dodaje se u priopćenju.

"Republika Hrvatska kao supotpisnica Daytonskog mirovnog sporazuma ima potpuno pravo skrbiti nad Hrvatima Bosne i Hercegovine, glasno spominjući i upozoravajući na sve jače negiranje ustavno zagarantiranih prava hrvatskoga naroda u Bosni i Hercegovini, uz potpuno poštivanje ustavnopravnog poretka Bosne i Hercegovine, zaštite prava i jednakopravnosti konstitutivnih naroda, što i čine", kažu u Hrvatskom narodnom saboru.

"Sada kada stojimo na istoj crti neprestanog izazivanja, nerazumijevanja i nesporazuma, baš kao i prije 25 godina, prijeko nam je potrebno da se prvaci bošnjačke političke elite „otrijezne“ u svojim shvaćanjma za stvaranjem svoje građanske Bosne i Hercegovine. Nadamo se kako će upravo bošnjački politički predstavnici predvođeni Strankom demokratske akcije, uvidjeti koliku su pomoć primili od prijateljske Republike Hrvatske, naći bar malo razboritosti te konačno Bosnu i Hercegovinu početi graditi kao državu jednakopravnih, konstitutivnih naroda Srba, Bošnjaka, Hrvata i ostalih žitelja."

"Hrvatski narodni sabor zahvaljuje se državničkom stavu i angažmanu predsjednika Republike Hrvatske na rasvjetljavanju krivih politika bošnjačkog vodstva. Kao i na rješavanju gorućih tema u Bosni i Hercegovini i na glasnom upozoravanju i nužnom osiguravanju potpune jednakopravnosti konstitutivnih naroda i građenju stabilne europske Bosne i Hercegovine", priopćeno je.