Herceg primio novoimenovanog ravnatelja Caritasa Mostarsko-duvanjske biskupije

Herceg primio novoimenovanog ravnatelja Caritasa Mostarsko-duvanjske biskupije

Predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) Nevenko Herceg susreo se u srijedu s mons. Željkom Majićem, novoimenovanim ravnateljem Caritasa Mostarsko-duvanjske i Trebinjsko-mrkanske biskupije.

Mons. Majić upoznao je Hercega s radom i budućim planovima Caritasa i karitativnih ustanova, priopćeno je iz Ureda za informiranje Vlade HNŽ-a.

Osvrnuo se i na rad Rehabilitacijskog centra za osobe s posebnim potrebama ''Sveta Obitelj'' u Mostaru i Doma za stare i iznemogle osobe s hospicijem ''Betanija'' u Čapljini.

- Kako bismo pokušali odgovoriti na potrebe ljudi i vremena, djelovanje Caritasa hercegovačkih biskupija ostvaruje se kroz razne projekte i ustanove. Rad Caritasovih ustanova omogućen je zahvaljujući financijskoj pomoći inozemnih i domaćih dobročinitelja koji su prepoznali vrijednost i potrebu karitativnog djelovanja te svojim doprinosom i sami sudjeluju u ostvarivanju njegove misije - kazao je mons. Majić.

Herceg je istaknuo značaj karitativnih ustanova i obećao potporu Vlade HNŽ-a.

- Svjesni potreba koje imate. Vlada će i dalje, sukladno mogućnostima, nastaviti financijski podupirati vaš rad - kazao je predsjednik Vlade HNŽ-a.

Dodao je kako će zajedno s odgovornim osobama koje zastupaju vjerske zajednice, biti nastavljene aktivnosti u vezi sa zdravstvenim osiguranjem vjerskih službenika koji nisu osigurani po drugom temelju za što se Herceg osobno zalagao od samog preuzimanja dužnosti, navodi se u priopćenju.