HDZ, MOST ILI GLASNOVIĆ Kome ćete dati glas u XI. izbornoj jedinici za Hrvatski sabor?

xi izbrona
Ilustracija hercegovina.info

Nedjeljni izbori za Hrvatski sabor nudit će široku lepezu stranaka, ponajprije biračkog tijela od centra prema desno.

HDZ je tako dobio ozbiljnu konkurenciju u MOST-u nezavisnih lista, koji im je već jednom pomrsio račune te novom Škorinom Domovinskom pokretu koji je podržao Neovisnu listu Željka Glasnovića. Navedeni će biti glavni kandidati za tri mjesta koja iz XI. izborne jedinice vode u Hrvatski sabor.

U posljednjem sazivu Hrvatskog sabora, predstavnici XI. izborne jedinice bili su Željko Glasnović (nezavisni) te Božo Ljubić i Željko Raguž iz HDZ-a.

Što se tiče BiH, na navedenim izborima je najviše glasova uzeo upravo HDZ kojem je 9.141 birača dalo povjerenje (61%) te Neovisna lista Željka Glasnovića 4.151 (27.97%). 

Željko Glasnović će i ove godine biti kandidat Neovisne liste, koju je podržao i Miroslav Škoro, dok je nositelj liste HDZ-a Zdravka Bušić, a MOST predvodi HRS-ov Slaven Raguž.

Što se tiče kampanja za XI. izbornu jedinicu, HDZ-ova i Glasnovićeva su ideološki dosta slične s obzirom da im je fokus domoljublje, koje "ne poznaje granice". MOST se preko HRS-a pak s druge strane posvetio kritici trenutne hrvatske političke garniture u BiH i Hrvatskom saboru te će im ovo iskustvo sigurno dobro doći za predstojeće lokalne izbore u BiH gdje su izgledni kandidati u hercegovačkim općinama.

Na osnovu percepcije birača, ali i prethodnih rezultata izbora, glavni favoriti su iz upravo tri gore navedene opcije. Kome ćete vi dati svoj glas na izborima za XI. izbornu jedinicu?

 

<