Milenko Paunovski: HDZ BiH ne želi međuetničku suradnju u Mostaru

„Ako na otvaranju nema bošnjačkih vijećnika onda ova smotra nema smisla“, izjavio je Milenko Paunovski vijećnik Boljitka u Gradskom vijeću Grada Mostara prilikom svečanosti otvaranja nove gradske Vijećnice. Vlast u Mostaru očito gubi uporište u svom biračkom tijelu, pa se u posljednje vrijeme služe najnižim udarcima i otvaraju bolne teme iz skore prošlosti.

Žalosno je da se bilo koja žrtva iskorištava u dnevnopolitičke svrhe i da se na taj način skupljaju jeftini politički poeni. Mostar ima i previše problema, od slabe ekonomije, velike nezaposlenosti,, neuređene administracije do prezaduženosti i urbanističke neuređenosti. Ovakvi incidenti instruirani iz samih vrhova nacionalnih stranaka skreću pozornost sa stvarnih problema i Mostaru i njegovim građanima neće donijeti boljitak.

Mi u Narodnoj stranci Radom za boljitak smatramo da svi narodi u Mostaru, i cijeloj Bosni i Hercegovini trebaju biti ravnopravni i jednakopravni. Ali isto tako smatramo da se neuspjeh nacionalističke politike ne smije ispravljati preko leđa Mostara i njegovih građana, stoji u priopćenju Narodne stranke Radom za boljitak.