FORMIRANJE VLADE HNŽ "Sutra bi trebali imati potpise, a tko formira vlast proglasit će ga izdajnikom"

Stjepan Bošković
Fena

Uvjeren sam da bi tijekom sutrašnjeg dana trebali imati skupljeno 20 potpisa za buduću vladu Hercegovačko-neretvanske županije - izjavio je nakon današnjih pregovora predsjednik Županijskog odbora HDZ-a BiH Hercegovačko-neretvanske županije Stjepan Bošković napominjući kako je to vjerojatno s SDP-om BiH (strankama okupljenim oko SDP-a) ali da u ovom trenutku ne bi isključio ni SDA.

"Došli smo do jedne faze gdje, ja bih rekao, brusimo buduću vladu i vjerojatno ćemo sutra nastaviti s SDP-om, (SDP BiH, DF i NiP) ovu konkretizaciju, a isto tako i SDA bi u ovom trenutku trebala odgovoriti na neke naše upite. Nažalost, stvorila se jedna loša klima unutar bošnjačkog spektra stranaka i negdje je stavljen neki imperativ "7-5" na sve ono što se događalo. Međutim, mi želimo razgovarati o konkretnim aktivnostima i konkretnim planovima i ja sam uvjeren da bi mi tijekom sutrašnjeg dana trebali imati skupljeno 20 potpisa za buduću Vladu HNŽ", kazao je Bošković.

Pojašnjavajući tu "lošu klimu" unutar bošnjačkog spektra stranaka, kazao je kako se na neki način stvorila jedna politička borba koja nije u središtu njihovih razgovora.

Sadržaj se učitava...

"Tu se stvorilo biti ili ne biti na bošnjačkom spektru i stvorila se jedna konfuzija da oni u ovom trenutku, na jedan kvalitetan način, ne mogu odgovoriti prema nama iz razloga što bi neko ovdje trebao biti izdajnik, a ne znam čega izdajnik i u kom obliku. Mi ćemo i danas popodne nastaviti ove razgovore i ja se nadam da ćemo sutra moći reći da imamo 20 ruku za imenovanje nove Vlade, 20 ili 20 i više", podvukao je Bošković, prenosi Fena.

Ismet Lulić, zastupnik SDP-a u Skupštini HNK-a i predsjednik Županijskog odbora SDP-a HNŽ kazao je u izjavi za medije da su, kako vrijeme odmiče, sve bliže formiranju vlasti u toj županiji.

"Danas smo imali jedan konstruktivan sastanak i vjerujem da ćemo novu vladu imati jako brzo, mada mogu reći da neke stvari nismo definirali do kraja te smo tu ostavili još prostora za neki dogovor", istaknuo je Lulić.

Rekao je i kako ga raduje da je većinom razgovarano o programskim principima te da županija dobije vladu koja će znati raditi i gdje će građani znati što je vlada radila i je li radila?

"Ono što smo dosad gledali po meni je bilo jako loše i mi smo to jasno i govorili. Želimo građansku vladu koja će zaista raditi u interesu svih građana", naglasio je i pritom ponovio: "Nemamo još konačnog dogovora, ali da smo bliže dogovoru, jesmo".

Također je naveo i kako sve stranke imaju svoje stavove oko formiranja Vlade, no da se danas nije razgovaralo toliko o imenima koliko o programu i onim stvarima koje će se raditi.

Mišljenja je da će novu županijsku vladu činiti HDZ BiH, HDZ 1990 i stranke okupljene oko SDP-a BiH.

Danas su u Mostaru nastavljeni razgovori oko formiranja Vlade HNŽ, te je u 11 sati održan sastanak predstavnika HDZ-a BiH i SDA, a u 13 sati predstavnika HDZ-a BiH i stranaka okupljenih oko SDP-a BiH.