FEDERALNO MINISTARSTVO PRAVDE Kako je magistar kriminalistike zaposlen kao vozač ministra

Federalno ministarstvo pravde
Žurnal

U Službenom glasniku Federacije BiH u prosincu prošle godine objavljeno je rješenje o formiranju radne grupe za razvijanje suradnje federalnih organa uprave s Agencijom za indentifikacijske dokumente, evidenciju i razmjenu podataka BiH, o mogućnosti uvođenja jedinstvenog elektronskog sustava za upravljanje dokumentima (DMS) za federalne organe i razvijanje sustava e-uprave u FBiH.“

I to ne bi bilo ništa čudno da za člana radne grupe nije imenovan Julio Zelenika koji je u Federalno ministarstvo pravde uposlen kao vozač HDZ-ovog ministra Vedrana Škobića, piše Žurnal.

Kako je magistar kriminalistike zaposlen kao vozač federalnog ministra pravde

„Radi se o namješteniku koji je najniže rangiran od svih uposlenika u državnoj službi i bez obaveze polaganja stručnog ispita. Posebno je upitno što se radi o osobi koja je tek nedavno zaposlena u Federalnom ministarstvu pravde i ne može biti član radne skupine sa zadatkom za čije izvršenje su potrebne posebne vještine i znanja“, smatraju izvori Žurnala.

Iz Federalnog ministarstva pravde ništa ne negiraju. Potvrdili su da je Zeleniku za člana radne grupe predložio ministar Škobić na sjednici Vlade Federacije BiH. Dalje su pobrojali sve kvalifikacije koje posjeduje Zelenika od toga da je po struci magistar kriminalistike i sigurnosnog menadžmenta, magistrirao na Sveučilištu u Mostaru. Posjeduje prethodno iskustvo u IT sektoru angažmanom kao projekt menadžer gdje je radio na projektima slične prirode za razne klijente, te posjeduje certifikat izdan od tvrtke Veniture koji se odnosi na alat jira sustavom za organizaciju i automatizaciju menadžmentskih poslova, također je napredni korisnik (C1) Engleskog jezika i služi se s još dva strana jezika francuski i njemački.

Kako je magistar kriminalistike zaposlen kao vozač federalnog ministra pravde

Dalje sami priznaju da je činjenica da Zelenika u Federalno ministarstva pravde nije zaposlen u skladu sa njegovom stručnom spremom i da je raspoređen za vozača, te istovremeno naglašavaju da je nesporno da njegova stručna sprema i dodatne kvalifikacije zadovoljavaju potrebe koje spomenuta radna grupa zahtjeva.

Iz Federalnog ministarstva pravde navode i to da uvjeti za jednu ovakvu radnu grupu nisu predviđeni zakonom, niti drugim pravnim propisima, već su potrebne isključivo kompetencije i iskustvo koje Zelenika posjeduje.

No, nisu pojasnili kako je magistar kriminalistike i sigurnosnog menadžmenta uopće zaposlen kao vozač, s obzirom na to da je prekvalificiran za tu poziciju.