FAHRUDIN RADONČIĆ: SBB ne zanima ulazak u Vladu Federacije

Fahrudin Radončić
Instagram

Fahrudin Radončić, predsjednik Saveza za bolju budućnost BiH poručio je kako SBB ne zanima ulazak u Vladu FBiH. On se na svom Instagram profilu osvrnuo na insinuacije pojedinaca u vezi sa formiranjem nove koalicije i Vlade FBiH.

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

"Ovih dana, ničim izazvani sa naše strane, pojedinci bez ikakvog povoda (osim ako možda ne žele skretanje pažnje javnosti sa afere “Respiratori”), javno saopćavaju insinuacije i šalju poruke SDP-u i SBB-u da ove dvije stranke ne treba da prave koalicionu većinu sa HDZ-om u tobožnjem preuzimanju Vlade FBiH.

Pa, valjda se i mi iz SBB-a tu nešto pitamo.

Znači, nismo i nećemo biti dio te nerealne i propagandističke priče.

Već smo napustili državni nivo vlasti i SDA-u smo uredno i principijelno vratili Ministarstvo sigurnosti BiH. Nema razloga da se drugačije ponašamo na entitetskom nivou.

Još preciznije, uopće nas ne zanima da budemo u novoj Vladi FBiH. Kao što nas ne zanimaju ni imaginarni strahovi vrha SDA ili sve grublje podvale paraobavještajnih centara SBB-u.

Sadržaj se učitava...

Naše je precizno političko stajalište da novu vlast na nivou Federacije BiH, treba činiti SDA sa DF-om i Bijedićevim i drugim “preletačima”. Tu je i SDA-ov nezaobilazni 30-godišnji strateški partner HDZ.

Zajednički, oni imaju sasvim dovoljan broj poslaničkih ruku da imenuju novu Vladu FBiH i formiraju entitetsku vlast po vertikali.

Mi ih pozivamo da to što prije učine i, nakon dvije godine kašnjenja, napokon implementiraju izborne rezultate iz 2018. godine", poručio je Radončić.