Fahrudin Radončić najavio ostavku

Fahrudin Radončić najavio ostavku
BIRN - detektor.ba

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Fahrudin Radončić planira podnijeti ostavku na današnjoj sjednici Vijeća ministara BiH, potvrđeno je Feni iz izvora u Vijeću ministara.

Kako je rečeno iz tih izvora, sve će biti poznato nakon današnje sjednice Vijeća ministara koja počinje u 15. sati.

Radončić je za portal Klix izjavio da su tri razloga zbog kojih se odlučio na takvu odluku te da je čekao kraj pandemije i imenovanje svog zamjenika.

Prvi razlog je različito shvaćanje migrantske krize, zatim osobna procjena da su odnosi SDA, SNSD-a i HDZ-a takvi da zadugo neće napraviti dobar ambijent za rad u Vijeću ministara BiH, a treći afera "Respiratori", odnosno ono što se događalo posljednjih dana.

"Ja sam podržao tužitelje, policiju i neovisno pravosuđe, a SDA je to protumačila kao udar na Bošnjake i bošnjački politički faktor. Očigledno je da različito doživljavamo stvari koje se tiču sustavne korupcije. Ne prejudiciram tko je kriv, ja sam za neovisno pravosuđe, ali ne možemo dijeliti političke stavove na način da se pravi haranga na Tužiteljstvo BiH, da se proglašava antibošnjačkom aktivnošću, a znamo da su svi tužitelji u ovom predmetu Bošnjaci", rekao je Radončić za Klix.

Radončić ističe da nema nikakvih osobnih animoziteta između njega i predsjednika SDA Bakira Izetbegovića, već da se radi o strateškim razlikama.