Dr Žepić: Platformaši su spremni upotrijebiti silu na većinskim hrvatskim područjima

... u BiH s obzirom da su silom i došli na vlast. Što god bude trebalo provesti tu će biti snage koje će doći u svaku instituciju i narediti što treba. Njima je jako stalo do vlasti", rekao je dr. Žepić, odgovarajući na upit kako će platformaši provoditi svoje odluke na većinskim hrvatskim područjima.

Gostujući u emisiji „Srijedom u srijedu" Radija Herceg- Bosne kazao je kako su Inzkovi potezi ulazak u stanje potpunog protektorata u BiH.

"Ako Visoki predstavnik na ovaj način ulazi u sustav i poništava odluke SIP-a i usmjerava kako će odlučiti Ustavni sud, onda čemu institucije. Mogao bi upravljati zemljom u cijelosti i neka raspusti parlament", poručio je dr. Žepić.

Naglasio je i kako je Inzku jasno u kakvom su položaju Hrvati.

„Nije on čovjek koji je protiv hrvatskog naroda, ali mora izvršavati ono što mu naređuju iz centara moći. On ima primanja koja su sto puta veća od profesora emeritusa u BiH", poručio je dr. Žepić.

Izrazio je žaljenje što Amerikanci u BiH vide samo dva čimbenika Sarajevo i Banjaluku, te što su Mostar u potpunosti prekrižili.

Dr. Žepića su negativno iznenadili potezi HSP-a.

„No oni će vrlo brzo shvatiti u što su ušli te napustiti ovakvu vlast. Trebali bi se vratiti i zajedno s HDZ-ovima napraviti veliku hrvatsku koaliciju", istaknuo je dr. Žepić.

Pozdravio je osnivanje HNS-a i Međužupanijskog i međupćinskog vijeća navodeći kao je to trebalo već davno učiniti.

„Ne vjerujem da će se Međužupanijsko vijeće pretvoriti u hrvatsku federalnu jedinicu. Za to će biti potrebne ustavne promjene", rekao je dr. Žepić.

dnevnik.ba