Dr. sc. Anto Kovačević: Iz ovoga gliba može nas izvući samo snažna hrvatska desnica!

anto kovačević, HSP AS H, hsp ante starčević
Listu predvodi HSP AS, čiji je Kovačević sada član predsjedništva.

U politici vas nije bilo godinama, a sada „pucate visoko". Što vas motivira na povratak?

- Ja sam svoj glas dizao onda kada je bilo najteže, od hrvatskog proljeća i šestogodišnje robije, do borbe za samostalnu državu 1991.godine. Danas doslovno zovem na uzbunu jer je Hrvatska ugrožena, ruše se njezini temelji, urušen je sustav vrijednosti na kojemu je Hrvatska nastala. Nemam pravo pasivno to promatrati. Hrvatski idealizam 90-ih završio je suicidom više od tri tisuće hrvatskih branitelja. To je strašna činjenica, proizišla iz nebrojenih laži izrečenih posljednjih godina o Domovinskom ratu. Želim na sav glas reći da je politika u Hrvatskoj doživjela slom. Ovo su sudbonosni izbori. Iz ovoga gliba i blata može nas izvući samo snažna hrvatska desnica. Mađari vole Orbana jer brani interese svoga naroda i države. Hrvatska je u dužničkom ropstvu. Zadužen je pojedinac, obitelj i društvo. Stvoren je jaz između onih koji imaju i onih koji nemaju. Imamo dvije hrvatske - kontenjnersku i tajkunsku! Hrvatska umire, mi smo narod koji nestaje, nikad manje rođenih! Slušate li demografa Šterca?

Zašto se, po vašem mišljenju, puštaju u javnost spinovi o velikoj koaliciji HDZ-a SDP-a?

- Pustite spinove, pa u Hrvatskoj je sve moguće. Između HDZ-a i SDP-a postoji smo folklorna razlika. Obje stranke su izašle iz šinjela Josipa Broza, najvećeg bravara u Hrvata. Obje su izašle iz skojevskog legla. Istini za volju, HDZ i SDP su trebali prije 15 godina sjesti za stol i dogovoriti strategiju gospodarskog i političkog razvoja države. Bismarck je za svoju Njemačku udario kolosijeke po kojima voze njemački „vlakovi" neovisno o tome tko je na vlasti, svi guraju projekt boljitka njemačkog naroda.

Zašto to nije moguće napraviti u Hrvatskoj?

- U Hrvatskoj još nije završio Drugi svjetski rat. Treći Reich je pao, a ovdje se još uvijek ratuje. Nije se dogodilo isto što u Poljskoj, Slovačkoj, Češkoj, Istočnoj Njemačkoj... Nije se dogodila lustracija. Zemlje koje su provele lustraciju bilježe gospodarski, politički, moralni i svaki drugi napredak. Nijemci su izgubili rat, ali nisu izgubili pamet. Mi smo dobili rat, ali izgubili smo pamet. Nikako da se riješimo tereta prošlosti. Nakon 26 godina demokracije, u Hrvatskoj vidimo da je istina pogažena i poražena, a zločin nagrađen. Nije li apsurd da srpski sudovi sude hrvatskim braniteljima? Kukavičluk je postao norma ponašanja hrvatskih političara. Mi pravaši i demokršćani iz naše Domovinske koalicije nećemo dopustiti ulazak Srbije u EU. Sa Srbijom moramo imati čiste račune. Krvavo smo platili cijenu stvaranja samostalne hrvatske države. Nećemo i ne smijemo zaboraviti da je 16000 života palo za hrvatsku. Tražit ćemo referendum o ulasku Srbije u EU, pa neka hrvatski narod odluči.

Rekli ste da Hrvatska nestaje. Kako biste vi riješili tako ozbiljan demografski problem?

- Treba donijeti zakon o statusu majke odgajateljice, te isto tako u državi stvoriti uvjete i sadržaje da svaka majka jednako uspješno može graditi karijeru i majčinstvo. Potrebno je, uz to, puno snažnije poticati iseljenu hrvatsku na povratak. Ali u ovih 20 godina smo se uvjerili da što god više vlasti uđe u hrvatske političare toliko još više ljudskosti izađe iz njih, postaju bahati i dovoljni sami sebi i ne brinu za narod.

Živite u Zagrebu, zašto je pala odluka da budete nositelj liste u IX izbornoj jedinici?

- Počelo je sa morem: vidio sam da je naše hrvatsko more sve manje naše, a sve više tuđe. Treba zaustaviti prodaju hrvatskog mora. Prelijepa sukošanska marina je u turskim rukama, kod Šibenika također, a najveći apsurd je da smo 30 posto ACI marine, najvećeg nautičkog kapitala na Jadranu, prodali Turcima. Zar mi Hrvati ne znamo ubirati dobit? Hodajući svijetom, uvjerio sam se da je hrvatski čovjek najsposobniji na svakoj točki planete, a u Hrvatskoj ga vlasti čine nesposobnim. Želim normalnu državu u kojoj će hrvatska obitelj biti zaštićena i moći živjeti od svoga rada - zaključio je Kovačević.