DODIK Ashdown je bio zlotvor doveden s namjerom da lobira za muslimansku stranu

DODIK Ashdown je bio zlotvor doveden s namjerom da lobira za muslimansku stranu
Facebook

Srpski član Predsjedništva BiH, Milorad Dodik izjavio je danas u Banjaluci da BiH može živjeti samo ukoliko se vrati izvornom mirovnom sporazumu i Ustavu, dok će u suprotnom bit će zemlja “po volji međunarodnih kriminalaca kakav je bio i nekadašnji vidosi predstavnik Paddy Ashdown”.

Dodik je istaknuo da sve što su uradili visoki predstavnici mora biti vraćeno u okvir Ustava, dok u protivnom o sudbini BiH treba da “brinu oni koji je žele ovakvu kakva jeste”.

“Sve ono što su radili visoki predstavnici u pogledu kršenja Daytonskog mirovnog sporazuma neće biti održivo, što mora da zna i međunarodna zajednica. Neka preduzimaju šta hoće, a mi ćemo preduzimati ono što mislimo da treba. Sve što su uradili visoki predstavnici mora da bude vraćeno u ustavni okvir”, rekao je novinarima Dodik.

On je ponovio da je Ashdown svojevremeno došao u BiH, sa namjerom da lobira za muslimansku stranu i da je dobro što sada na vidjelo izlaze dokumenti o njegovim nečasnim radnjama.

“On je bio zlotvor koji je zloupotrijebio međunarodno pravo. Da je bilo pravde i prava odgovarao bi za kršenje međunarodnog prava, kao i prava jednog naroda. Ovo samo potvrđuje da smo bili u pravu kada smo mu se suprostavili i što tražimo da njegove odluke moraju biti poništene. Ovaj proces ne smije prestati i moramo se okupiti oko ovoga”, istakao je Dodik.

On je podsjetio da je Ashdown, dok je boravio u BiH, kupio kuću od muslimanskog generala za 100.000 KM, a kada je odlazio prodao je za dva milijuna KM.

“Ovdje je riječ o klasičnoj korupciji i plaćanju za usluge koje je Ashdown činio u BiH”, ocijenio je Dodik.