CNI u Bruxellesu – sastanak sa predsjednikom EPP Martensom

...iz BiH, Martina Raguža, Senada Šepića, Igora Crnadka i Amera Obradovića (CNI), te direktoricu Zaklade Konrad Adenauer (Ured u Sarajevu), Sabinu Woelkner.

CNI s Martensom u Bruxellesu

Predsjednik najveće političke grupacije u Europskom parlamentu dao je snažnu potporu političkom konceptu kojeg promovira CNI, a koji se odnosi na politiku integracije, dijaloga i unutarnjeg dogovora, te zajedničkog nastupa i djelovanja stranaka desnog centra. Zaključeno je da sadašnje političke elite ne ostvaruju toliko očekivane reforme na europskom putu, te da građani naše zemlje moraju prestati biti taoci loših političkih odluka i procjena. Također, dogovoreni su konkretni koraci ka poboljšanju suradnje između CNI-ja i EPP-a, a predsjednik Martens je najavio posjet Bosni i Hercegovini i veću prisutnost europskih narodnjaka u našoj državi.

Pored sastanka s Martensom i njegovim suradnicima, u odvojenim susretima je razgovarano i sa direktorom Centra za europske studije (CES) Tomi Huhtanenom, gdje je iskazana obostrana spremnost da se CNI uključi u što veći broj europskih programa. Također, sastanak je održan i sa Doris Pack, članicom Europskog parlamenta i izvjestiteljica za BiH, a teme razgovora su bile katastrofalne posljedice sadašnjeg političkog stanja i odnosa prema preuzetim obvezama, te mogućnostima kako stvoriti drugačiji politički ambijent unutar Bosne i Hercegovine koji će biti podržan i od europskih partnera.

Ovaj posjet je i svojevrsno prizanje CNI-ju, koji okuplja i radi na zajedničkim programima stranaka iz oba bh entiteta, te je u europskim krugovima prepoznat kao alternativa i mogućnost da se stranke u Bosni i Hercegovini reformiraju kao moderne stranke desnog centra.

(CNI)