Budimir i biskup Komarica o povratku Hrvata u RS

Predsjednik Budimir je, kako je saopćeno iz njegovog ureda za odnose s javnošću, kazao da je sazrelo vrijeme u kojem će se početi intenzivirati povratak Hrvata i Bošnjaka na prostore Republike Srpske.

Biskup Komarica je iznio i niz problema sa kojima se svakodnevno susreće, a jedan od njih je i problem funkcioniranja Katoličkog školskog centra, koji se unatoč najboljim postignutim rezultatima od svih škola u Republici Srpskoj, već osam godina, svoga djelovanja ne nalazi na proračunu RS-a, pa mu zbog nemogućnosti financiranja uskoro prijeti i zatvaranje.

"Obraćao sam se svim relevantnim institucijama ali nisam dobio nikakav odgovor što dovoljno govori da nemaju interes da se taj problem riješi", kazao je biskup Komarica, pozdravljajući posjet predsjednika FBiH Živka Budimira Banja Luci te se zahvalio na njegovom zanimanju za Hrvate s područja RS-a i želji da pomogne da se povratak napokon počne intenzivnije rješavati.

U saopćenju iz Ureda za odnose s javnošću predsjednika FBiH se navodi da je biskup Komarica čestitao Budimiru na njegovom dostojanstvenom držanju tijekom uhićenja.

Fena