BORJANA KRIŠTO SASTALA SE S WEBEROM Bilo kuda prevoditeljica svuda

Borjana Krišto Weber
HDZ BiH

Predsjedateljica Vijeća ministara BiH i zamjenica predsjednika HDZ-a BiH Borjana Krišto danas je u Bruxellesu održala sastanak s predsjednikom Europske pučke stranke (EPP) Manfredom Weberom, priopćeno je iz HDZ-a BiH.

"Naglasak sastanka bio je na europskom putu Bosne i Hercegovine u svjetlu statusa kandidata, predstojećim reformama, aktualnim unutarnjim pitanjima kao i procesima uspostave vlasti na svim razinama", navodi se.

"Predsjedateljica Krišto istaknula je zadovoljstvo povijesnim iskorakom statusa kandidata, koji dolazi kao prvi značajan iskorak na tom putu od predaje Zahtjeva za članstvo. U tom pogledu, iskazala je zahvalnost za podršku Europskoj pučkoj stranci, za koju je istaknula da su dugogodišnji predani partneri europske BiH. Govoreći o aktualnoj situaciji u BiH, predsjedateljica je istaknula pozitivnim brzu uspostavu Vijeća ministara Bosne i Hercegovine. Iskazala je kako pod njezinim predsjedanjem, europske i euroatlantske integracije čine visoki prioritet u ovom mandatnom razdoblju", ističe se.

Borjana Krišto Weber

"Naglasila je očekivanje kako će se proces uspostave vlasti uspješno završiti u postojećim rokovima, ističući kako se implementacija rezultata Općih izbora održanih 2022. godine mora žurno dovršiti u cilju stabilizacije i napretka. Govoreći o ključnim prioritetima, predsjedateljica Krišto je istaknula opredijeljenost za njihovo žurno i učinkovito provođenje", dodaje se.

"U tom svjetlu je kao prioritet istaknula i provođenje ograničenih ustavnih izmjena i izmjena Izbornog zakona BiH kako bi se otklonile postojeće nejednakosti i diskriminacija te u potpunosti zaštitila kolektivna i individualna prava. Na koncu, Krišto je naglasila očekivanje kako će navedeni koraci dovesti do potrebne stabilizacije, napretka i iskoraka na putu prema Europskoj uniji i Sjevernoatlantskom savezu", stoji u priopćenju.

Ono što je zanimljivo i što upada u oči na fotografijama sa susreta Krišto i Webera je to da je Krišto uz sebe imala prevoditeljicu koja je prema svemu sudeći vodila komunikaciju. Postavlja se pitanje zna li predsjedateljica Vijeća ministara BiH engleski jezik. Do sada ju još nismo imali prilike čuti.