BLIC TVRDI Vučić daje ostavku, raspisuje izbore i kandidira se za drugu funkciju

BLIC TVRDI Vučić daje ostavku, raspisuje izbore i kandidira se za drugu funkciju
Tanjug

Srbije Aleksandar Vučić podnijet će ostavku, sazvati nove izbore i kandidirati se za premijera, tvrdi srpski list Blic, koji se poziva na neslužbene izvore iz vrha Vučićeve Srpske napredne stranke.

Pišu kako njihovo saznanje dolazi nakon oštrog govora lidera stranke i predsjednika Srbije Aleksandra Vučića na sjednici vrha SNS-a te da bi se izbori mogli održati u rujnu. 

"Bolje je da odemo u oporbu nego da nam stranački i privatni interesi vode državu. Spreman sam da ići na izbore kao kandidat za premijera, ali neću popustiti pod ucjenama", poručio je navodno Vučić na toj sjednici. 

Do usijanja političke situacije u Srbiji došlo je tijekom nedavne sjednice parlamenta Srbije o stanju s Kosovom. Vučić je navodno stranačkim kolegama rekao da je SNS bio usamljen u obrani državnih interesa te tvrdio da je uz sebe imao narod, prenosi Index.

Vučić je, prema pisanju Blica, također rekao da mu je "dosta i pokvarenjaka koji bi se bogatili na račun stranke, često se pozivajući na njega prilikom svojih mutnih poslova, a kad se god trebalo boriti za državu i narod, prvi su okretali leđa", a obraćanje je završio riječima: "Pobijedit će Srbija."