BIT ĆE Glasnogovornik talibana već ima aktivan Twitter profil, HDZ i SDA nemaju

talibani, twitter, HDZ BiH, SDA BIH
Twitter

Svjesni ranijih grešaka, ali uz korak vremena, talibani su odlučili malo pošminkati i svoj PR te su aktivni privatno na društvenim mrežama, ali i službeno. Naime, među tviterašima se širi simpatična objava koja ukazuje na činjenicu da talibanski glasnogovornik već ima otvoren Twitter nalog na kojem ga prati preko 300 tisuća ljudi, dok Twitter profili kod čelnika hrvatskog naroda i dalje stoje prazni, odnosno slikovit prikaz kako se Hrvati u BiH i na ovaj benigan primjer ne mogu osloniti na one koje su birali. Uz HDZ-ovog glasnogovornika Anđelka Maslaća, Twitter profile, koji su za mnoge izlaz informacija u svijet, nemaju ni čelnici Hrvatskog narodnog sabora. Ostale bh. parlamentarne stranke su aktivno prisutne na Twitteru, osim SDA, koji očito ne preferira ovaj vid komunikacije.


Već se proširila vijest, koja ruku na srce djeluje kao meme, gdje se medijima nezgrapno obraća novi član Odbora za kulturu u tipičnom talibanskom outfitu, s ne baš najurednijom bradom i frizurom. Predstavnici nove talibanske vlasti već su davali intervjue na državnim i komercijalnim TV kućama, a sprema se i organizacija nove države koja će se zvati Islamski Emirat Afganistan.

Cijeli svijet uzdrmala je vijest o talibanskom rapidnom osvajanju/povratku vlasti u Afganistanu. Dok se zapadni svijet zgrožava, šalje mediokritetske poruke, ne reagira i, na koncu, uopće ga ne zanima, novi vladari Afganistana djeluju ozbiljni u svom naumu.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.