BiH je izmišljena država

Stephan Meyer, BIH

"U pravnom smislu, čini se da će BiH preživjeti kao država. I dalje će imati granice, zastavu... ali to je izmišljena država, država na papiru, koju su osnovale zapadne sile kako bi zadovoljile svoje interese. Prava vlast u BiH je u entitetima i tako će biti u narednim godinama", rekao je Meyer.
On je ocijenio da će Republika Srpska obezbijediti da ne dođe do veće centralizacije BiH.

"Da li bi Republika Srpska trebalo da proglasi neovisnost, treba ona da odluči. Republika Srpska treba da ima pravo da radi šta god hoće sa svojom političkom budućnošću", rekao je Meyer.

On je primijetio da zasad izgleda da je Republika Srpska odlučila da ostane u veoma labavoj federaciji i da kontroliše njene najvažnije nadležnosti.
"Ustvari, ova formula daje Republici Srpskoj de fakto nezavisnost", zaključio je Meyer.

Ovaj umirovljenii profesor političkih nauka i državne sigurnosti na Nacionalnom sigurnosnom univerzitetu u Washingtonu, koji sada radi za TSM Global Consulants, ocijenio je da je NATO prevaziđen.
Napominjući da je NATO praktično beskorisna organizacija, jer nije imao legitimnu vojnu ulogu još od kraja Hladnog rata, Meyer je zaključio da NATO postoji, jer Zapad, pogotovo SAD, ne zna kako da rekonstruira svoje sigurnosne strukture i politike koje bi se uklopile u novo doba.
"Srbija je napravila mudar izbor da ne bude uvučena u NATO propagandu", zaključio je nekadašnji visoki rukovoditelj CIA.